Stezanje remena

Barcelona je spremna prodati jednu čitavu momčad od 18 igrača

Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Miralem Pjanić i Samuel Umtiti također su na izlaznim vratima Campa Nou.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2021. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako javlja nogometni portal Goal, katalonski velikan Barcelona namjerava prodati čak 18 igrača, što je praktično jedna čitava momčad. Mnogi mediji objavili su u međuvremenu istu informaciju.

S jedne strane Barca je u velikim financijskim problemima, tako da mora štedjeti gdje god stigne, a s druge strane nije zadovoljna jednim brojem prvotimaca.

Katalonci su objavili kako su u minusu od čak 1,17 milijardi eura, od čega je 730 milijuna kratkoročnih obveza koje uskoro treba podmiriti.

Klub je uzeo krediti od pola milijarde eura kako bi mogao izmiriti obveze, a dodatnu financijsku stabilnost traži kroz uštede.

Mnoge je iznenadilo da se na listi igrača koje pokušavaju prodati nalaze i klupske legende Gerard Pique i Sergio Busquets, ali i Jordi Alba. Barca njihovom prodajom ne može bogato zaraditi, ali može se riješiti njihovih visokih plaća.

Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Miralem Pjanić i Samuel Umtiti također su na izlaznim vratima Campa Nou.

Foto: Sky Sport / Philippe Coutinho, najveći transfer i najveće razočarenje Barcelone

Manje atraktivan imena: Junior Firpo, Martin Braithwaite, Matheus Fernandes, Sergi Roberto, Clement Lenglet, Riqui Puig, Francisco Trincao i Emerson Royal također će otići stigne li ponuda za njih.

U međuvremenu je izvjesno jedino da su dobili Sergija Agüera, bez odštete, te uz puno manju plaću od one koju je uživao u Manchester Cityju.

Najveće kadrovsko pitanje i dalje je Lionel Messi, a prema pisanju portala, američki klub Inter Miami, kojeg vodi David Beckham, radi na dovođenju velikog Argentinca. Messi ima i ponudu PSG-a, Manchester Cityja te dakako matičnog kluba, ali plaća bi mu u Barceloni po novom ugovoru trebala biti skromnija.

Može se dogoditi da Barcelona ne uspije ili u zadnji čas odustane od prodaje jednog broja spomenutih nogometaša, ali očito je započeto veliko pospremanje svlačionice.

Kopirati
Drag cursor here to close