Robert Prosinečki

Barcelona igra fenomenalno, a Real je morao dovesti motivirane igrače

"Mišljenja sam da su Madriđani trebali osvježiti svoje redove nakon jedne tako briljantne sezone koju su imali. Trebali su dovesti neke igrače s motivacijom da se dokažu i osvoje sve ono što je Real osvojio godinu ranije", kaže Prosinečki.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2018. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki, kao jedan od malobrojnih vrhunskih nogometaša koji je igrao za oba ljuta rivala, Real Madrid i Barcelonu, imao je intervju sa španjolskom novinskom agencijom EFE, u kojem se osvrnuo na trenutačne razlike u formi i rezultatima ova dva slavna šapnjolska kluba.

Prosinečki je u Madrid došao kao 22-godišnjak i u Realu se zadržao tri godine, ali ne može se pohvaliti blistavim rezultatima.

"Tri godine sam igrao za Real i siguran sam da moje utakmice nisu bile briljantne. Zbog jedne ozljede bio sam godinu i pol dana onemogućen igrati nogomet. Siguran sam da je to imalo utjecaj na moju igru, koja nije bila kao prije toga", kaže 49-godišnji Prosinečki.

On naglašava kako je posebna čast za nogometaša igrati za klubove kao što su Barcelona i Real.

"Biti netko tko je igrao za Real i Barcelonu, uistinu je nešto veliko, veliki uspjeh moga života i ujedno ogromna čast", rekao je.

Prosinečki kaže kako je vidljiva velika razlika između Barcelone i Reala u ovome trenutku.

"Barcelona izgleda izvrsno. Puno su bolji nego prethodne sezone. Igraju dobro, puni su samopouzdanja i igraju u svome stilu uz veliki posjed lopte. Njihov brzi napad lako se pripremi iz takve igre, sve uz izniman individualni talent igrača", kaže Prosinečki o igri katalonskog kluba.

Dodaje kako će dolaskom Coutinha i uz raniju kupovinu Dembéléa dodatno dobiti na kvaliteti i širini.

"Kupili su sada Coutinha i ranije Dembéléa koji će se brzo priviknuti na igru i biti sjajan kao u Borussiji. Barcelona ima jedan uistinu dobar tim. Moram kazati da su na najbolji način iskoristili slabosti Reala u ovoj sezoni".

Loša forma Reala po njegovome mišljenju ima nekoliko uzroka, a jedan od njih je i moguća zasićenost igrača.

"Mišljenja sam da su Madriđani trebali osvježiti svoje redove nakon jedne tako briljantne sezone koju su imali. Trebali su dovesti neke igrače s motivacijom da se dokažu i osvoje sve ono što je Real osvojio godinu ranije", kaže Prosinečki.

"Oni imaju igrače koji su godinama skupa i ja vjerujem da je došlo do određenog zasićenja, nakon što su dva puta za redom osvojili Ligu prvaka. Imali su i puno problema s ozljedama, a pustili su u druge klubove neke, po mome mišljenju posebne igrače, kao što su James Rodriguez i Alvaro Morata. To se osjeti posebno onda kad moraš nešto promijeniti na terenu", pojašnjava bh. izbornik.

"Obojica su, kako ja to vidim, bila važna za tim. S druge strane, Bale je stalno bio ozlijeđen, Cristiano nije na razini na kojoj je prethodno bio, a onda problemi vrlo lako nastupe", zaključio je Robert Prosinečki u razgovoru za agenciju EFE.

Kopirati
Drag cursor here to close