Jadna mačko...

Barcelona i Juventus spremaju novu trampu: Raketa za 'običnog' Urugvajca?

"Sve se savršeno uklapa. Odlazi stariji nogometaš, dolazi mladi", piše katalonski Sport. Rakitić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, no već bi ga nadolazeće zime mogla izgubiti bez odštete.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2020. u 06:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona je spremna ponovno trgovati s Juventusom, s kojim je nedavno razmjenila igrače i dobila nešto gotovine. Ovoga puta jedan od igrača u razmjeni bio bi i Ivan Rakitić, koji je već mjesecima jednom nogom izvan kluba.

Barcelona je zainteresirana za dovođenje 23-godišnjeg urugvajskog vezanjaka Rodriga Bentacura, a osim Rakitića morala bi dati i oko 30 milijuna eura. To je katalonskom klubu prihvatljivo s obzirom da je prije dvije godine bio spreman dati i 60 milijuna eura, ali Juve tada nije bio zainteresiran.

"Sve se savršeno uklapa. Odlazi stariji nogometaš, dolazi mladi", piše spomenuti izvor.

Rakitić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, no već bi ga nadolazeće zime mogla izgubiti bez odštete.

Ova razmjena uz 30-ak milijuna eura dodatka čini se isprve kao dobar posao za katalonski klub, no pitanje je koliko bi Bentacur donio Barcinom veznom redu.

U svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri Bentacur je do sada postigao svega pet pogodaka, ponajaviše iz razloga jer je njegov primarni zadatak biti zadnji vezni i nije previše kreativan, ali ni efikasan u fazi napada.

Podsjetimo, Stara Dama i Barcelona su već razmjenili igrače, ne tako davno, kad je Arthur napustio katalonsku prijestolnicu i otišao u Torinu, a u suprotnom je smjeru, uz još 12 milijuna eura, stigao Miralem Pjanić.

Kopirati
Drag cursor here to close