Real kao društvo dokonih rekreativaca  

Barcelona i dalje radi na pojačanjima, Real čeka da ''dizelaši' upale

Zanimljivo je, međutim, da se u vezu s Realom u ovome trenutku ne dovodi gotovo nijedno značajnije nogometno ime, osim Harryja Kanea, koji košta kao pet dobrih nogometaša skupa
Sport / Nogomet | 03. 11. 2017. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener Barcelone Ernesto Valverde trenutačno suvereno vlada španjolskom LaLigom, unatoč činjenici da je Blaugrana ljetos izgubila Neymara, a igrača koji bi ga nadomjestio teško je i pronaći. Liverpool je bio tvrdokoran glede Philippea Coutinha, ali razočarani Brazilac i dalje se nada dolasku na Camp Nou. Čini se kako u ovoj sezoni do njega sve manje dopiru tonovi legendarne pjesme "You'll Never Walk Alone" s tribina Anfielda.

S druge strane, Dembele kojega je Barcelona kupila od Borussije Dortmund, odmah se teže ozlijedio. Kakvo-takvo pojačanje u novoj sezoni kod Barce je jedino Brazilac Paulinho. Sreća po Barcelonu je što se njezin najveći rival, madridski Real, u prijelaznom roku ponašao poput Monaca - ''čisteći'' svlačionicu od nezadovoljnika (James, Pepe, Mariano Díaz) i onih za koje se mogao uzeti veći novac (Morata). Čini se kako Real nema namjeru dovoditi značajnija pojačanja ni u zimskom prijelaznom roku, posebice jer u ovom prvenstvu gotovo da više ne mogu dostići Barcelonu, osim ako se ne dogodi čudo neviđenih razmjera. Transferi u zimskome roku ne bi im tu ništa mogli pomoći, a u Ligi prvaka je ionako sve lutrija.

Barcelona, unatoč trenutačnoj premoći, i dalje pravi velike planove po pitanju jačanja igračkog kadra, a Valverde već dogovara nogometaše koji će mu biti zalog za budućnost tima. Njemački mediji pišu kako se igrač Schalkea Leon Goretzka (22) već opredijelio za Barcelonu, a na spisku onih koje Barca želi su i mladi francuski branič Dayot Upamecano, potom Kolumbijac Yerry Mina, koji trenutno igra za brazilski Palmeiras. Valverde želi ojačati obranu, jer je Thomas Vermaelen stalno ozlijeđen, pouzdani korektor Javier Mascherano bliži se kraju svoje karijere, a neki igrači koji su glasili kao pojačanja, na izlaznim su vratima (Aleix Vidal prije svega).

Inigo Martinez (Real Sociedad) i Davinson Sanchez (Tottenham) bit će i dalje prilično nedostižni za Barcu, ali su zato kandidati mladi Ajaxov talent  Matthijs De Ligt, potom Senegalc Kalidou Koulibaly iz Napolija i Stefan De Vrij iz Lazija. U momčad Barcelone na ljeto bi se trebao vratiti i Brazilac Marlon, koji je na posudbi u OGC Nizza.

Naravno, svi koji dođu moraju računati s tim da su trenutačno Gerard Pique i Samuel Umiti nedodirljivi u obrani. Na bekovskim pozicijama pak ima nešto više mjesta za nove igrače, bez obzira što su Nélson Semedo na desnom, odnosno Jordi Alba i Lucas Digne na poziciji lijevog braniča prilično uvjerljivi.

Valverde i vodstvo Barcelone polaze od toga da će ih malo koji igrač odbiti, čak i ako je svjestan da po dolasku možda neće biti u prvih jedanaest.

Zanimljivo je, međutim, da se u vezu s Realom u ovome trenutku ne dovodi gotovo nijedno značajnije nogometno ime, osim Harryja Kanea, koji košta kao pet dobrih nogometaša skupa. To vjerojatno nije opcija za kraljevski klub. Zidane nastoji kupiti vrijeme svojom mirnoćom nakon svakog neuspjeha u novije vrijeme, računajući da če tim dobiti na snazi kad mu ozdrave Bale, Carvajal, Varane, Navas i Kovaèiæ, a Ronaldo, Isco, Benzema, Modriæ, Kroos, Asensio i drugi konačno podignu svoju razinu. Pitanje je samo hoće li se to dogoditi prije ili nakon što Real izgubi šanse za neku od titula u ovoj sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close