Copa del Rey

Barcelona, Espanyol i Real Betis izborili plasman u četvrfinale Kupa kralja

Barcelona je nadoknadila 1-2 protiv Levantea iz prve utakmice te je na Campu Nou slavila 3-0. Golove za domaćina zabili su Dembele (30, 31) i Messi (54).
Sport / Nogomet | 18. 01. 2019. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mundo Deportivo / Messi je još jednom bio nerješiva enigma za protivnike

Nogometaši Barcelone, Espanyola i Real Betisa izborili su u četvrtak plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja.

Barcelona je nadoknadila 1-2 protiv Levantea iz prve utakmice te je na Campu Nou slavila 3-0. Golove za domaćina zabili su Dembele (30, 31) i Messi (54).

Ivan Rakitić je za Katalonce igrao cijelu utakmicu i u 43. minuti dobio žuti karton.

Video: Barcelona vs Levante 3-0 Highlights & All Goals (17/01/2019)

Espanyol je na svom travnjaku pobijedio Villarreal sa 3-1, nakon što je prvi susret završio 2-2, dok je Real Betis na gostovanju odigrao 2-2 protiv Real Sociedada poslije 0-0 iz prve utakmice.

Espanyol je poveo 2-0 iz dva jedanaesterca koje su realizirali Pablo Piatti (34) i Borja Iglesias (37). Villarreal je smanjio u 42. minuti golom Samuela Chukwuezea, a pitanje pobjednika razriješio je Iglesias svojim drugim golom u 74. minuti za 3-1.

U drugom susretu Real Sociedad i Real Betis su odigrali 2-2 nakon što je prvi susret završio bez golova što je gostima bilo dovoljno za prolaz. Betis je poveo u 37. minuti golom Sergia Canalesa, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Igora Zubeldije (40) i Mikela Merina (62). U 70. minuti Loren Moron je zabio za 2-2 nakon čega se rezultat više nije mijenjao.

Plasman u četvrtfinale još ranije izborili su Real Madrid, Sevilla, Valencija, Girona i Getafe.  

Barceloni prijeti izbacivanje iz Kupa!

Prema pisanju španjolskog Mundo Deportiva nogometni klub Barcelona će biti izbačen iz Kupa Kralja zbog proceduralne pogreške.

U utakmici Barcelone i Levantea odigranoj prošlog tjedna, pravo nastupa nije imao Juan Brandariz Chumi, a mladi branič je nastupio i zato je Barcelona pred izbacivanjem iz Kup Kralja.

Mladi nogometaš je bio pod suspenzijom koju je dobio u B momčadi katalonskog velikana, ali ga je trener Ernesto Valverde stavio od prve minute i time svoju momčad vjerojatno izbacio iz natjecanja.

Podsjetimo, Real Madrid je doživio istu sudbinu 2015. godine zbog korištenja nogometaša koji nije imao pravo nastupa.

Radilo se o Denisu Čeriševu koji zbog sakupljenih žutih kartona nije smio igrati utakmicu u Cadizu, ali je ovaj mladi napadač tada ipak nastupio i na taj način eliminirao svoj klub za zelenim stolom.

Kopirati
Drag cursor here to close