La Liga

Barca uhvatila priključak tijesnom pobjedom nad Levanteom

Iako je izgledalo da će rezultat biti uvjerljiviji, Barcelone je s tijesnih 2:1 slavila protiv Levantea. Nakon prvih 45 minuta Barcelona je vodila rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je Ansu Fati.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2020. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Kooperacija Leo Messi - Ansu Fati

Danas je na rasporedu bilo šest utakmica španjolske La Lige, a posebnom se pozornošću očekivala utakmica između Barcelone i Levantea, s obzirom da su Katalonci hvatali priključak s Realom.

Prvi su na teren danas izišli igrači Leganesa i Real Sociedada, a utakmica je završila rezultatom 2:1. Strijelci pogodaka bili su Isak (20') kod gostiju, da bi onda za potpuni preokret zabili Omeruo (49') i Oscar (90').

Od ostalih utakmica treba napomenuti kako je Sevilla „kiksala“ na domaćem terenu odigravši samo 1:1 sa slabašnim Alavesom.

Gosti su bili blizu toga da Andaluziju napuste sa sva tri boda budući da su prvi došli do vodstva preko Joselua u 70. minuti koji je iz blizine pospremio loptu u mrežu nakon jedne slabije intervencije Vaclika.

Sreća gostujućeg trenera trajala je svega sedam minuta, a tada je Argentinac Ocampos zabio za izjednačenje s bijele točke, a taj se pogodak u konačnici pokazao i posljednjim na susretu.

Iako je izgledalo da će rezultat biti uvjerljiviji, Barcelone je s tijesnih 2:1 slavila protiv Levantea.

Nakon prvih 45 minuta Barcelona je vodila rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je Ansu Fati.

Prvi pogodak zabio je u 30. minuti nakon što ga je prekrasnom dubinskom loptom uposlio Leo Messi. Isti duo bio je u akciji odmah sljedeće minute, kada mladi Fati zabija svoj drugi pogodak.

Ponovno je Messi imao loptu u svojim nogama te je onda uposlio mladog Fatija koji prima loptu na lijevoj strani gostujućeg 16-erca, otvara se na lijevu nogu i onda silovitim prizemnim udarcem vara gostujućeg vratara kojem je lopta prošla kroz noge.

U nastavku utakmice Barca je imala još nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali je i Levante ozbiljno napadao, tako da je vratar Barcelone ter Stegen spasio nekoliko izglednih prilika za gol gostiju.

Na koncu je Rochina u sudačkoj nadoknadi zabio za smanjenje vodstva. Do kraja je ipak ostalo premalo vremena kako bi gosti došli do boda.

Za kraj dodajemo kako je Ansu Fati postao najmlađi igrač u ovom stoljeću koji je u jednoj utakmici zabio dva pogotka u La Ligi.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close