La Liga

Barca rutinski protiv Getafea, očajni Real posrnuo i u San Sebastianu

Madridski je sastav postigao prvi gol preko Diaza (6), a Merino je u 26. minuti poravnao na 1:1. U nastavku je ipak domaća ekipa došla do pobjede. Očajne reakcije odbrane Reala pomogle su da Zaldua (57) i Barrenetxea (67) zabiju za konačnih 3:1
Sport / Nogomet | 13. 05. 2019. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Republica.com / Real Madrid igra očajno unatoč povratku trenera Zidanea

Nakon odigranih utakmica pretposljednjeg, 37. kola španjolskog nogometnog prvenstva praktički je odlučeno kako će uz Huescu i Rayo Vallecano, koji su ispali još prije tjedan dana, sljedeće sezone u drugoj ligi pridružiti Girona.

U isto vrijeme je Valencia dostigla Getafe na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka. U još jednom lošem idanju madridskog Reala koji je izgubio 3:1 na gostovanju kod imenjaka iz San Sebastiana, Luka Modrić je za Kraljevski klub igrao od 56. minute, ali nije mogao pomoći.

Madridski je sastav postigao prvi gol preko Diaza (6), a Merino je u 26. minuti poravnao na 1:1. U 39. minuti Real je u srcu Baskije ostao s igračem manje nakon što je Vallejo zaradio izravni crveni karton. Mogli su tada domaćini doći do vodstva, ali je Courtois odbranio udarac Williana Josea.

U nasavku je ipak domaća ekipa došla do pobjede. Očajne reakcije odbrane Reala pomogle su da Zaldua (57) i Barrenetxea (67) zabiju za konačnih 3:1 i potvrdu pobjede Sociedada.

Girona seli u niži rang

U odlučujućoj utakmici u borbi za ostanak Girona je izgubila na svom terenu od izravnog konkurenta Levantea 2:1. Domaći su poveli preko Stuanija (60), ali su Morales (62) i Bardhi (86) donijeli preokret. Levante se tako spasio pobjegavši na 43 boda, dok je Girona ostala u zoni ispadanja, 18. je s 37 bodova.

Kako je Valladolid kao gost svladao Rayo Vallecano 2:1, Giorna je stigla u gotovo bezizlaznu situaciju. Valladolid je poveo preko Unala (6-11m), izjednačio je Medran (73), a slavlje gostima osigurao je Guardiola (80).

Valladolid je tako stigao do 41 boda, nedostižna četiri više od Girone.

Jedini sastav kojega Girona može dostići još je Celta koja je izgubila 3:1 na gostovanju kod Athletica u Bilbau. Strijelci za domaće bili su Raul Garcia (16-11m, 17) i Williams (40), a poraz gostiju ublažio je Aspas (89-11m). Celta je tako ostala na 40 bodova, tri više od Girone, ali kako u posljednjem kolu igra na svom terenu protiv otpisanog Rayo Vallecana teško će propustiti priliku osvojiti barem bod kojim bi ostala u ligi.

Foto: Getty Images / Barcelona se uspjela oporaviti od šokantnog ispadanja iz Lige prvaka

Borba za četvrtu poziciju još nije odlučena

U borbi za četvrto mjesto, koje vodi u Ligu prvaka,  Valencia je domaćom pobjedom od 3:1 protiv Alavesa iskoristila 0:2 poraz Getafea na gostovanju kod prvaka Barcelone. Alaves je poveo preko Xima Navarra (12), ali su Soler (29), Santi Mina (34) i Gameiro (68) donijeli potrebne bodove Valenciji koja sada ima 58 bodova, kao i Getafe.

U Barceloni su golove za domaće postigli su Vidal (39) i Djene (89-ag). Ivan Rakitić igrao je do 62. minute za Barcelonu koja sada ima 86 bodova, 11 više od drugog Atletica iz Madrida koji je odigrao 1:1 sa Sevillom na svom terenu. Domaći su poveli preko Kokea (30), a izjednačio je Sarabia (70).

Sevilla uoči posljednjih 90 minuta drži šesto mjesto sa 56 bodova, dva manje od Valencije i Getafea.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close