Champions League

Barca ponovno primila tri komada; Bayern petardom ispratio Ukrajince

U utakmicama 2. kola Lige prvaka najveće iznenađenje dogodilo se u Lisabonu, gdje je Benfica s 3:0 potopila Barcelonu. U istoj skupini Bayern je s 5:0 bio uvjerljiv protiv kijevskog Dynama.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2021. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Frenkie de Jong u nevjerici

Bayern je očekivano razbio Dinamo Kijev s 5:0, ali se za pobjedu Benfice od 3:0 nad Barcelonom ne može posve kazati da je očekivana, iako Katalonci ove sezone ne liče na nekad slavni tim Blaugrane.

Bavarci su protiv Kijevljana u vodstvo došli u 12. minuti. Kapetan Kijevljana Sergiy Sydorchuk igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a sudac pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu realizirao je Robert Lewandowski udarcem u donji lijevi kut gola protivničkog vratara.

I drugi pogodak Bayerna u 27. minuti zabija poljski napadač na dodavanje Thomasa Muellera.

Na 3:0 Bayern je povisio u 68. Lopta je nakon kontranapada stigla do Sergeyja Gnabryja koji se trkom sjurio prema suparničkim vratima i zakucao pod samu gredu.

Gol za 4:0 postigao je Leroy Sane iz neobične situacije u 74. minuti, da bi za konačnih 5:0 pogodio Choupo-Moting na asistenciju Pavarda.

Barcelona se ponadala da u Lisabonu mogla ponoviti dobru predstavu iz prošlog kola španjolskog prvenstva, u kojem su s 3:0 porazili Levante. Međutim, nije krenulo dobro za Blaugranu.

Portugalci su u prednosti od treće minute. Pedri je izgubio loptu na protivničkoj polovici, do nje došao Julian Weigl i sjajnim dugim pasom pronašao Darwina Nuneza, koji je fintom prevario jednog braniča Barce i matirao Ter Stegena.

Benfica je na korak do pobjede stigla u 68. Joao Mario izbio je sam na Ter Stegena nakon lijepog duplog pasa, njemački golman obranio je udarac i lopta je stigla do Rafa Silve kojem nije bilo teško iz blizine zabiti za 2:0.

Totalni potop Barcelona je doživjela u 79. Giblerto je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a jedanaesterac je iskoristio mladi Urugvajac Nunez.

Barcelona je utakmicu završila s 10 igrača nakon isključenja Erica Garcije.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close