Liga prvaka

Barca nulom u Torinu osigurala prvo mjesto; Basel šokirao Manchester United

Niti jedna momčad u povijesti Lige prvaka nije tako uvjerljivo protutnjala skupinom kao PSG. Parižani su tek u petom kolu primili prvi pogodak u skupini
Sport / Nogomet | 22. 11. 2017. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lista klubova koji su izborili plasman u osminu finala Lige prvaka duža je za još dva imena, u srijedu su drugi krug natjecanja osigurali Barcelona i Chelsea.

Uoči posljednjeg kola osam klubova je osiguralo nastavak natjecanja, a još osam viza bit će podijeljeno nakon posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama. Plasman u osminu finala do sada su osigurali branitelj naslova Real Madrid, te PSG, Tottenham, Manchester City, Bayern, Bešiktaš, Chelsea i Barcelona.

Juventus i Barcelona u Torinu su odigrali utakmicu petoga kola skupine D koja je završila bez golova (0:0).

Momčadi su u utakmicu ušle s dvije nekarakteristične zanimljivosti - Juve je imao bolji napad, a Barcelona obranu.

Hrvatski veznjak i talijanski vratar našli su se u središtu pozornosti prije večerašnjeg dvoboja.

Nakon utakmice cijeli svijet je gledao prema Buffonu i Rakitiću koji su se pozdravili na emotivan način, te tako još jednom oduševili navijače. Spomenuti dvojac nije odmah razmijenio dresove, već su se dogovorili da će to napraviti u svlačionici.

Mario Mandžukić nije se našao u prvih 11 Juventusa za okršaj s Barcelonom u 5. kolu Lige prvaka, ali je prije početka utakmice dobio velike ovacije s tribina.

Navijači Juvea hrvatskom su napadaču posvetili golemi transparent preko cijele tribine na kojem je, uz Mandžinu sliku, pisalo: "Ratnici među ljudima".

U skupini C nogometaši Chelsea osigurali su plasman u osminu finala nakon što su gostovanju pobijedili Karabag 4:0.

U drugom susretu Atletico Madrid je pobjedom protiv Rome 2:0 produžio nadu.

Španjolce je doveo u vodstvo Antoine Griezmann u 69. minutom lijepim škaricama na asitenciju Angela Coree, a pobjedu domaćina potvrdio je Kevin Gameiro u 85. minuti.

U skupini C nakon četiri kola vodi Chelsea sa 10 bodova, Roma je druga s osam bodova, Atletico Madrid ima šest, a Karabag dva boda. U posljednjem kolu sastaju se Chelsea i Atletico Madrid, te Roma i Karabag.

Manchester United je za potvrdu prvog mjesta u skupini A trebao bod u Baselu, no Crveni vragovi su pali u 89. minuti golom Michaela Langa. United je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu, Martial u 42. minuti, a Rojo tri minute kasnije, a kazna za promašaje stigla je u posljednjim trenucima susreta. Za United je posljednjih 15 minuta zaigrao i Zlatan Ibrahimović, ali nije pomoglo.

U drugom susretu iz ove skupine CSKA je u Moskvi pobijedio Benficu 2-0 i ostao u igri za osminu finala.

U skupini A u vodstvu je Manchester United (12 bodova) ispred CSKA (9), Basela (9) i Benfice koja nema niti jedan bod. U zadnjem kolu sastaju se Benfica - Basel i Manchester United - CSKA.

U skupini B PSG i Bayern su već osigurali prolaz. Upitno je tko će osvojiti 'jedinicu'. PSG uoči zadnjeg kola ima tri boda više od Bavaraca i u prvom međusobnom susretu je slavio 3:0 što Francuze gura u veliku prednost.

PSG je u petom kolu deklasirao Celtic 7:1, dok je Bayern u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 2:1.

Škotski prvak je poveo na Parku prinčeva već nakon 56 sekundi golom Mousse Dembelea. Bio je to prvi pogodak kojeg su Parižani primili ove sezone u LP. Međutim, taj pogodak kao da je razljutio domaćine i do kraja poluvremena PSG je zabio četiri gola, a strijelci su bili Neymar (9, 22), Edison Cavani (28) i Kylian Mbappe (35). U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Marco Veratti (75), Cavani (79) zabivši svoj drugi gol na utakmici, te Dani Alves (82).

Bavarci su u Belgiji poveli u 52. minuti golom Roberta Lewandowskog. Izjednačio je Sofiani Hanni u 63. minuti, a iznenađenje je spriječio Corentin Tolisso postigavši u 77. minuti drugi gol za Bayern.

PSG vodi na ljestvici sa 15 bodova ispred Bayerna sa 12, Celtica s tri i Anderlechta koji je bez bodova. Zadnje kolo donosi odluku o prvom mjestu, u Munchenu će snage odmjeriti Bayern i PSG, a u Glasgowu se sastaju Celtic i Anderlecht.

Kopirati
Drag cursor here to close