Šok u Kataloniji

Barca mora odmah srezati troškove za 190 milijuna eura ili će bankrotirati!

Odvjetnici koji predstavljaju klub i igrači sastali su se ovog petka i započeli pregovore o smanjenju plaća. Za Barcelonu je ovo utrka s vremenom jer im je zadani rok za postići dogovor četvrtak 5. studenog.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2020. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sport.es / Predsjednik Upravnog odbora Barcelone Carles Tusquets

Za neke nevjerojatna, za druge očekivana vijest stiže iz Španjolske: Barcelona se nalazi na rubu financijske provalije i prijeti joj bankrot!

Radijska postaja RAC1 sa sjedištem u Barceloni objavila je da će ponos Katalonije morati proglasiti bankrot ukoliko do kraja sljedećeg tjedna budu uspjeli smanjiti plaće za 190 milijuna eura.

Kako javljaju na spomenutoj postaji, odvjetnici koji predstavljaju klub i igrači sastali su se ovog petka i započeli pregovore o smanjenju plaća.

Za Barcelonu je ovo utrka s vremenom jer im je zadani rok za postići dogovor četvrtak 5. studenog. Ukoliko do tada ne padne potpis, ulaze u rizik da u siječnju budu morali proglasiti - bankrot.

Predsjednik Upravnog odbora Barcelone Carles Tusquets, koji je preuzeo vođenje kluba nakon što je odstupio predsjednik Josep Maria Bartomeu objasnio je koliko je ekonomska situacija loša.

"Pandemija je posebno teško pogodila Barcelonu. Klub ovisi o turizmu i sada je sav taj prihod izgubljen, situacija nije ugodna", izjavio je Tusquets, prenosi Gol.hr.

I prije pojave koronavirusa financijska situacija u Barci bila je daleko od idealne jer su budžet strašno opterećivale goleme plaće igrača prve momčadi, a pandemija je samo dodatno pospješila probleme, budući da su nestali prihodi koje su ubirali od klupskih dućana i muzeja.

Teško je povjerovati da bi jedan takav gigant mogao uistinu doživjeti bankrot, ali da navijači Barce nemaju puno razloga za optimizam - definitivno nemaju.

Kopirati
Drag cursor here to close