Gradonačelnik Verone

Sboarina tvrdi kako nije bilo rasističkih povika Balotelliju

Sboarina smatra da uopće "nije bilo rasističkih povika" usmjerenih prema Balotelliju te da je njegov grad bez razloga postao žrtva lova na vještice.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2019. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Verone Federico Sboarina, komentirajući incident u kojem je meta bio napadač Mario Balotelli, izjavio je da u Veroni nema rasizma, javlja Anadolu Agency (AA).

Sboarina smatra da uopće "nije bilo rasističkih povika" usmjerenih prema Balotelliju te da je njegov grad bez razloga postao žrtva lova na vještice.

“Realno, ono što se događa s našim gradom je potpuno neprihvatljivo. Ponavljam, bio sam na stadionu i svi su bili u čudu kad je Balotelli šutnuo loptu. Niko nije mogao objasniti njegov postupak“, kazao je gradonačelnik Verone u obraćanju novinarima.

Dodao je kako bi ovakve optužbe mogle nanijeti ozbiljnu štetu imidžu i ugledu grada Verone.

“Nije bilo rasističkih uvreda na utakmici. Navijači, ali i sam grad su izvrnuti ruglu“, rekao je Sboarina.

Međutim, na videosnimku, koji je objavio navijač Verone, jasno se čuju „majmunski zvuci“ neposredno prije nego što je Balotelli šutnuo loptu na tribine.

Balotelli, napadač Brescije, oglasio se također nakon što je na utakmici u Veroni bio izložen rasističkim uvredama. Njegova poruka je bila upućena i Luci Castelliniju, vođi Veroninih ultrasa, koji je jučer na Twitteru napisao da je Balotelli Talijan samo na papiru.

"Prijatelji, slušajte, ovdje se više ne radi o nogometu. Vi se bavite situacijama koje su mnogo veće od vas, ljudi zatvorenih umova. Gubite dodir sa realnošću, probudite se, ignorantski ljudi. Kada Mario postiže golove za Italiju i garantira da će nastaviti pogađati za Italiju, onda je sve u redu?", napisao je Balotelli na Instagramu.

Verona je u 11. kolu Serie A kod kuće pobijedila Bresciju s 2:1, ali je meč obilježio rasistički incident na tribini domaćih navijača koji su na rasističkoj osnovi vrijeđali Balotellija.

Kopirati
Drag cursor here to close