Novi trener

Baljić nakon preuzimanja Tuzla Cityja: Primarni cilj nam je da osvojimo što više bodova

Baljić će na klupi ovosezonskog hita Premijer lige BiH naslijediti Miljenka Bošnjakovića, koji je neočekivano u ponedjeljak iz privatnih razloga podnio ostavku.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elvir Baljić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i nogometaš Real Madrida, danas je i službeno predstavljen kao novi šef stručnog stožera bh. premijerligaša Tuzla Cityja, prenosi Anadolija.

Baljić će na klupi ovosezonskog hita Premijer lige BiH naslijediti Miljenka Bošnjakovića, koji je neočekivano u ponedjeljak iz privatnih razloga podnio ostavku.

“Veoma mi je drago što sam došao u Tuzla City. Privuklo me to što klub ima lijepu budućnost. Ponosan sam što ću biti dio ove priče i dat ću sve od sebe da ispunimo zadane ciljeve. Jako mi je drago što sam se vratio u BiH“, rekao je Baljić.

Nekada sjajni nogometaš istaknuo je da sa Tuzla Cityjem ima velike ambicije, a dobra stvar je što ekipa dobro stoji na ljestvici nakon 11 kola u Premijer ligi BiH.

“Imamo velike ambicije. Želim da ostvarimo dobar rezultat, moramo biti kao obitelj, jer je to preduslov za odlične rezultate. Iskreno, nisam previše upoznat sa igračkim kadrom. Zato je dobro što imamo reprezentativnu pauzu da se upoznam sa igračima“, kazao je novi trener Tuzla Cityja.

Baljić je pojasnio da s obzirom na njegovu trenersku filozofiju ne vjeruje da će biti previše promjena u igri Tuzla Cityja u odnosu na prethodno razdoblje.

“Idemo korak po korak. Cilj je da osvojimo što više bodova. Treće mjesto na kojem je Tuzla City svakako obavezuje, ali mislim da će sve ići kako treba. Želimo osvojiti što više bodova i to nam je primarni cilj“, najavio je Baljić.

Baljić je jedno vrijeme radio u stručnom stožeru reprezentacije BiH kao pomoćnik izbornika Safeta Sušića. Tijekom igračke karijere 45-godišnji Baljić igrao je za Željezničar, Sarajevo, Real Madrid, Rayo Vallecano, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahce, Konyaspor, Istanbulspor i Ankaragucu.

Jedini samostalni trenerski posao do sada je obavljao u Karabuksporu 2015. godine. Kao igrač dres reprezentacije BiH nosio je u 38 utakmica, a postigao je 14 golova.

Tuzla City nakon 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH zauzima treće mjesto sa 21 bodom, dva manje od vodećeg dvojca Željezničara i Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close