Vratimo gledatelje na tribine

Baka: Nema smisla da su kafići puni, a stadioni prazni

Sve je više onih koji zagovaraju povratak gledatelja na sportske tribine, a u “kampanju” se uključio i Blaž Slišković.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2021. u 17:57 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Zapadno-hercegovačka županija dopustila povratak gledatelja na tribine i NS BiH je pisao Institutu za Javno zdravstvo RS-a i Federalni zavod za Javno zdravstvo, tražeći da se dopusti povratak na tribine navijačima.

Slišković, možda i najveća nogometna zvijezda među bivšim igračima u BiH i šire, smatra da je krajnje vrijeme da se zabrana skine.

“Nekako su mi ove odluke, što se donese ili koje su na snazi, bezveze, da kafići rade i da su puni, a da ne može na tribinama biti gledatelja” rekao je legendarni Baka za "Avaz".

Šoping centri, vjerski objekti, sve “normalno” radi, a stadioni su prazni.

“Mislim da nema nikakvog smisla da se ne otvore i tribine bh. stadiona. Čudno, veoma čudna odluka koja nema smisla. Razgovarajte sa igračima, trenerima... - nije isto igrati utakmice sa i bez publike. Na kraju krajeva, ne moraju navijači na tribinama biti jedni na drugim, ali uz distancu se sigurno mogu vratiti. Neka na tribinama bude i 10, 20 ili 30 posto od kapaciteta, odmah je drugačiji ambijent. Prema tome, ja sam za to da se navijači pod hitno vrate, i radi ljubitelja nogometa, odnosno sporta, i radi samih igrača. I njima je drugačije, jer odmah neće imati osjećaj da igraju "prijateljske" utakmice, a vodi se pod prvenstvenu. Na kraju krajeva, i kad na televiziji gledamo utakmice bez navijača nemamo osjećaj prave utakmice, nego kao da je trening. Izgleda smiješno... No, nije na nama da odlučujemo”, dodao je Slišković.

Kopirati
Drag cursor here to close