Pred praznim tribinama

Slišković: Pobjedom protiv Krupe zaključiti polusezonu

Slišković nije nezadovoljan dosadašnjim učinkom Plemića
Sport / Nogomet | 29. 11. 2018. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica posljednjeg kola zimskog dijela Premijer Lige BiH u kojoj će HŠK Zrinjski na svom terenu dočekati Krupu bila je temom press konferencije održane u prostorijama mostarskog kluba na kojoj je na dispoziciji novinarima kao i obično bio Blaž Slišković.

"Pobjedom u Tuzli ostali smo na pristojnoj razlici u odnosu na Sarajevo. Eventualnom pobjedom sutra razlika ne može biti veća od 5 bodova tako da je to u ovom trenu realno s obzirom na to da je Sarajevo odigralo sjajnu polusezonu. Mislim da je ovo dostižno na Proljeće. Imperativ pobjede protiv Krupe je tu da nas ostavi u ozbiljnoj konkurenciji a tim trijumfom bi više vrijedili i bodovi iz Tuzle. Krupa, bez obzira na krizu, protiv Želje je pokazala da može i nećemo ih podcijeniti. U finoj smo atmosferi, pozitivnoj. Igrači su raspoloženi da sutra daju svoj maksimum".

Dotakao se Slišković i loše situacije s ozlijeđenim nogometašima:

"Najnovije u zdravstvenom biltenu je to da se Veselinović povrijedio, on je najnoviji. Filipović trenira s ekipom ali vidjet ćemo može li biti na raspolaganju sutra. Tko god bude na terenu očekujem da da maksimalan doprinos. Nema tu posebnog mudrovanja, iznijet ćemo ovu utakmicu s raspoloživim kadrom".

O utakmici bez gledatelja:

"Vjerujem da dosta mojih igrača nije igralo bez gledatelja ali ne vidim da će to predstavljati problem. Prvenstvena je utakmica, ne prijateljska, motiv ćemo imati iako bi dobro došla pomoć navijača.Poznajemo se dobro, teško je nekog ne poznavati u ovoj ligi. I oni poznaju nas, nije to tajna. Mi moramo ući s voljom u utakmicu. Krupa će pokušati odavde odnijeti bod ili sva tri, neće doći predati se. Pokušat će igrati koliko im mi dozvolimo. Kvalitetna su ekipa, ali sve to treba demonstrirati na terenu".

Rezimirao je Baka i dosadašnji dio Premijer Lige:

"Mišljenja sam da je drugo mjesto ono što se zove uspješnom polusezonom. Imali smo kikseva. Ovdje protiv Željezničara, U Sarajevu protiv Sarajeva. Osvajali smo bodove kod "manjih" ekipa. Prvenstvo se ne dobiva u derbijima već u tim malim utakmicama. Svaki derbi između vodećih timova je otvoren. Sve u svemu, mogli smo imati 2, 3 boda više. Porazi od Želje i Ugljeviku, njih smo, mišljenja sam, mogli izbjeći. S obzirom na sve probleme koji su nas pratili, prije svega mislim na ozljede, nisam nezadovoljan iako je moglo nešto bolje. Blizu smo vodećeg i prvenstvo je još otvoreno. Jedna utakmica mijenja sve i do kraja je sve moguće. Ovaj dio prvenstva meni je pokazao neke stvari. Koliko tko može i koliko tko ne može. Tu sam raščistio s nekim stvarima. Do početka priprema ćemo riješiti igračku križaljku. Najvjerojatnije ćemo smanjiti broj igrača s 30 na 25, 26. Ponavljam, moglo je bolje ali nisam nezadovoljan".

O eventualnim pojačanjima je rekao sljedeće:

Htio bih dovesti još jednog mladog i kvalitetnog stopera koji će biti konkurencija ovim što su tu, ali ne nekog od 30-ak godina koji će sjediti na klupi, već mladog i željnog dokazivanja. U ligi ima mladih nogometaša koji su nam zanimljivi. Vratit će nam se dosta nogometaša, nećemo srljati s dovođenjem novih. Znat će se dosta toga više pred sami početak priprema".

Utakmicu s Krupom Zrinjski igra u petak u 14 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close