Šuška se pomalo

Baka ipak napušta Zrinjski?

Zrinjski će ovog ljeta sigurno proći kroz velike promjene u igračkom kadru, no možda čelništvo rekordnog prvaka moralo potražiti i novog trenera. Jer Blažu Sliškoviću ističe ugovor.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Zrinjskog je već odlazio – tri puta. Hoće li na kraju sezone to napraviti četvrti i zadnji put? Blaž Slišković i Zrinjski pred odlukom su koju navijači s nestrpljenjem iščekuju.

Zrinjski će ovog ljeta sigurno proći kroz velike promjene u igračkom kadru, no možda čelništvo rekordnog prvaka moralo potražiti i novog trenera. Jer Blažu Sliškoviću ističe ugovor.

Slišković je osvojio dvije titule sa Zrinjskim, dvije vezane titule, njegova su to dva jedina trenerska trofeja. Uradio je puno za Plemiće, ali gledajući s druge strane – i oni su za njega. Dali mu mogućnost da u svoj CV upiše dvije titule prvaka BiH. A možda baš u ovoj drugoj konstataciji leži odgovor na pitanje hoće li ostati i nakon što se idućeg vikenda odigra zadnje, rezultatski nebitno kolo, u koje će Sarajevo ući s dvostrukom krunom u džepu…, Sarajevo koje je tako zaustavilo trogodišnji šampionski marš Mostaraca. Što želimo reći? Pa samo to da su treneri, koliko god to grubo zvučalo, potrošna roba – da im kad tad istekne rok, a da se klubovi s time jednostavno moraju pomiriti i svako malo pronaći novo rješenje.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski u derbiju kola nadigrao Željezničar

Generalno su za Zrinjski i skorašnju budućnost vjerojatno važnije nadolazeće promjene u igračkom kadru, no nije baš da će odlazak Sliškovića, kad god se dogodi, biti sporedeni događaj. Jer Baka je svojom pojavom i pristupom donio stabilnost u svlačionicu, zasigurno utjecao na igrače i dao svoj obol kod osvajanja dvaju zadnjih titula, ali pomogao je i ove sezone – jer je momčad nakon svojevoljnog odlaska na kraju prošle sezone preuzeo kada je već odradila pripreme i počela sa službenim utakmicama. Dogodilo se to uoči uzvrata s bugarskim Ludogorecom, šeste i oproštajne europske utakmice prošlog ljeta, piše Dnevni list.

"Moj cilj je podići igrače, da nas počne krasiti ono što nas je krasilo prije godinu ili dvije. Ako ne uspijem, za mjesec ću se sam povući", rekao je tada.

U svom je naumu skoro do kraja uspio, jer Zrinjski se do prošlog kola borio za naslov, a to je i za iduću sezonu vrlo, vrlo važna stavka.

Dakle, Baka treba ostati? Pitanje je. Jer bilo je stvari koje mu se s pravom zamjeraju. Najčešće su se spočitavale prečeste promjene sastava, ali i sustava, do te mjere da su ti potezi znali iznenaditi i ljude u klubu.

Pitanje je i kakav je s motivacijom, a to ne morate nužno dovoditi u pitanje s odlaskom na kraju prošle sezone – tada je otišao jer je očekivao inozemni angažman, a kako klub nije mogao čekati hoće li otići ili ne, pripreme s momčadi i sezonu počeo je Ante Miše. Više ovdje mislimo na umor koji mu se nakupio uslijed prisitka koji je zadnje tri sezone bio konstantan.

U konačnici, u ovom trenutku situacija je takva da klub službeno šuti, a to čini i Baka. A da je odluka koja će se dogoditi predvidljiva – nije. Jer Zrinjski teško da može iz rukava izvući novog trenera, posebno trenera koji poznaje Premijer ligu, a takav se traži. Također, sam Slišković teško da tek tako može pronaći novi angažman, a bolji od ovoga u Zrinjskom mogao bi pronaći samo izvan BiH.

Foto: Bljesak.info / Ekipa Zrinjskog na Memorijalu u Gabeli

Hoće li utakmica u Ugljeviku kod Zvijezde 09 biti zadnja Sliškovićeva na klupi Zrinjskog? Hoće li trener s rekordnih 150 plus utakmica na klupi Plemića reći konačno zbogom voljenom klubu?

Kako piše Oslobođenje Blaž Slišković ima ponudu iz Kine i možda neće ostati u mostarskom klubu.

Čini se prilično izvjesnim njegov prelazak u jedan kineski klub. Slišković se i ranije dovodio u vezu sa pojedinim klubovima u Kini, a 2012. godine je i radio u ovoj zemlji, predvodeći ekipu Qingdao Jonoon.

Zrinjski će pokušati brzo da riješi pitanje trenera napusti li Slišković klub, a navodno je prva meta 'Plemića' trener Radnika Mladen Žižović, koji je s ovim klubom odradio sjajan posao, te je transformirao sembersku ekipu u kandidata za plasman u Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close