Press

Bajević najavio odlazak s mjesta izbornika Zmajeva

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog izbornika kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala.''
Sport / Nogomet | 10. 10. 2020. u 14:38 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je, pred sutrašnji meč protiv Nizozemske na Bilinom polu u Zenici, poručio kako svi igrači znaju što ih čeka. Rekao je kako će biti novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjeruje da mogu pomoći reprezentaciji BiH.

U zgradi Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH) danas je održana službena konferencija za novinare pred susret trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija između BiH i Nizozemske, koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati na stadionu ''Bilino polje'' Zenici.

Bh. reprezentativac i nogometaš Barcelone Miralem Pjanić je, odgovarajući na pitanje u vezi s utakmicom protiv Sjeverne Irske, u kojoj se BiH nakon izvođenja penala oprostila od plasmana na Europsko prvenstvo, rekao kako je zbog poraza svakako prisutno razočarenje.

"Možda smo izgubili na nesretan način. Mi smo odigrali solidnu utakmicu, nažalost nismo uspjeli dati taj drugi, treći gol. To je na kraju gotova priča, ispali smo i moramo gledati naprijed", rekao je Pajnić, te dodao:

"Imali smo dosta prilika. Ne može nitko nikome ništa reći na zalaganju, na trčanju, na borbenosti, pošto se igralo 120 minuta. Mislim da su svi momci dali sve od sebe. Nogomet je takav, nekad si bolji od protivnika, jednostavno falio je taj zadnji pas i taj gol. Reprezentacija je pokazala i dokazala u više navrata, znali smo igrati dobro protiv jačih reprezentacija, možda će tako biti i sutra".

Što se tiče Nizozemske i sutrašnje utakmice u Zenici, Pjanić ističe kako će to biti teška utakmica jer je riječ o veoma dobroj reprezentaciji. Dodaje kako su u Nizozemskoj kvalitetni igrači, te kako se na dosta njih mora paziti.

"Čeka nas Nizozemska, teška utakmica, dobra reprezentacija. Ne vjerujem da oni neće igrati 100 posto, mislim da će igrati vrlo ozbiljno tu utakmicu. I oni imaju novog izbornika, nemaju očekivane rezultate u zadnje dvije tri utakmice, ali to je vrlo kvalitetna i talentovana reprezentacija. Moramo se dobro pripremili i očekivati tešku utakmicu. Možda nismo favoriti, igrat ćemo kući i pokušat ćemo postići dobar rezultat", rekao je Pjanić.

Izbornik Dušan Bajević također se dotakao poraza od Sjeverne Irske, poručujući kako su momci dali sve od sebe. Na pitanje da li sebe vidi dugoročnije na klupi reprezentacije BiH, Bajević je odgovorio:

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog izbornika kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju."

Osvrnuvši se i na susret protiv Nizozemske, Bajević je kazao kako svi igrači znaju što ih čeka.

"Mislim da svi igrači znaju što ih čeka protiv Nizozemske. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje'', rekao je Bajević.

Upitan da li bi BiH bila zadovoljna bodom, navodi kako je svaki rezultat osim poraza zadovoljavajući.

''Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Nizozemske može biti dobar, jer sljedećeg tjedna e u Poljskoj moramo ići na pobjedu. Imamo dosta igrača koji su već tu duže vrijeme, isto tako imali problema u početku oko skupljanja igrača. Imamo ozlijeđene igrače koji su dosta umorni, drugi imaju neke ozljede koje ne znamo da li ćemo moći sanirati do sutra, ali bit će novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjerujemo da mogu pomoći reprezentaciji BiH", zaključio je Bajević.

Kopirati
Drag cursor here to close