Pred utalmicu

Bagarić za Bljesak: Poznajem kvalitete Zrinjskog, čeka nas teška utakmica

Novo lice je i nekadašnji igrač Širokog Brijega Dražen Bagarić koji je na Pecari ostavio za nešto više od dvije provedene sezone izuzetno dubok trag.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2020. u 13:45 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci kao sudbina. Tako bismo mogli napisati, nakon što je mostarski Zrinjski saznao ime protivnika u drugom pretkolu Europske lige. 

U razmaku od svake tri godine. Počelo je 2014. godine protiv Maribora, nastavilo se tri godine kasnije, opet je Maribor bio rival i evo ga sada Olimpija. Dugo vremena prošle sezone, Olimpija je bila u igri za naslov prvaka, ali je u posljednja četiri kola ostala bez pobjede. 

Protiv Mure i Celja je osvojen po bod, niti jedan kontra Tabor Sežane i Aluminija, pa je na kraju momčad Dine Skendera završila tek kao treća. Prije početka ove sezone odlučili su malo promiješati karte kada je u pitanju igrački kadar.

Novo lice

Novo lice je i nekadašnji igrač Širokog Brijega Dražen Bagarić koji je na Pecari ostavio za nešto više od dvije provedene sezone izuzetno dubok trag. Brojka od 70 odigranih utakmica i 25 golova govori sama za sebe. Sada je tu u Olimpiji, u dva susreta je na terenu proveo 130 minuta.

''Za sada je sve super, Olimpija je veliki klub. Ja sam imao malo problema, bio sam bez treninga jedno vrijeme, ali polako se hvata pravi ritam. Dobro se radi u klubu, stvari su posložene, trener Dino Skender je čovjek s kojima imam dobro suradnja i evo imamo ovu malu pauzu koju ću iskoristiti što bolje kako bi se vratio u svoj pravi ritam'', kaže na početku razgovara za Bljesak.info, Dražen Bagarić.

Olimpija je u ovoj sezoni odigrala dvije utakmice. Jednu u prvenstvu, jednu u Europi. Susret protiv Gorice je bio odgođen, pa je prva službena u ovoj sezoni bila ona protiv Vikingura s Islanda u pretkolu Europske lige. Mučila se Olimpija u tom susretu, ali je na kraju prošla nakon produžetaka.

Ako netko poznaje Zrinjski, to sam ja

'''Znate kako je kada igrate protiv momčadi kao što je Vikingur. Tvrdi, neugodni, puno dugih lopti. Možda to izgleda na kraju rezultatski teško ali smo mi cijelim tijekom utakmice imali inicijativu, napadali smo i u završnici utakmice nam se otvorilo. Na kraju smo zasluženo prošli, ali vidjeli ste što se dogodilo Mariboru. Igra se jedna utakmica, sve je moguće'', naglasio je nekadašnji napadač Širokog Brijega.

Nakon toga ste gostovali Kopru, tu niste uspjeli uzeti više od boda.

''Mislim da smo u toj utakmici platili danak igranja tih produžetaka protiv Vikingura. Mi smo imali igru, ali jednostavno smo bili umorni, potrošeni, nije bilo koncentracije'', dodaje Bagarić

Obavljen je ždrijeb za drugo pretkolo, sljedeći protivnik vam je Zrinjski. Momčad koju izuzetno dobro poznajete. Vjerojatno su se i ljudi u klubu počeli raspitivati o narednom protivniku?

''Baš i nisu ali razlog je što smo imali dva dana slobodna, ponedjeljak i utorak, ali vjerojatno hoće kada krenemo s priprema za utakmicu. Ako netko poznaje Zrinjski, to sam ja. Poznajem naravno jako puno igrača i ono što mogu reći jeste da smo za protivnika dobili jednu izuzetno kvalitetnu momčad, klub koji je godina u vrhu bh nogometa i sigurno je da nas čeka teška utakmica. Kao prednost bi trebalo biti to što igramo na domaćem terenu, ali kada se igra bez gledatelja onda te prednosti skoro i nema. Zato i kažem, bit će teško, jedna je utakmica'', mišljenja je Bagarić.

Promjene i ciljevi

Olimpija je napravila određene promjene u igračkom kadru, tu je sada Bugarin Angel Lyaskov bivši igrač sofijskog CSKA, pa još jedan iskusni defenzivac Uroš Korun koji je došao iz Poljske (Piast Gliwice) vrlo iskusan, vratio se  i Matic Fink... Kako danas izgleda momčad Olimpije?

''Dosta je tu novih igrača, imamo par iskusnih, među posljednjim je evo stigao iz Partizana Đorđe Ivanović, tu je Ante Vukušić, jedna momčad kojoj treba da se malo posloži. Zato mislim da će nam dobro doći ova pauza, da se dodatno uigramo. Mislim da do utakmice protiv Zrinjskog imamo dovoljno vremena i da ćemo biti pravi'', rekao je.

Kaže kako su ciljevi ove sezone borba za trofeje u Sloveniji te Europa?

''Olimpija je veliki klub. Kada je u pitanju Slovenija, borbe za trofeje u prvenstvu i kupu se podrazumijevaju. Vidjet ćemo što možemo u Europi. Ja neću i ne mogu sada najavljivati neke velike stvari, ali idemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti. Naravno da ćemo pokušati ostati u Europi što je duže moguće'', zaključio je ovaj razgovor za Bljesak, Bagarić.

Kopirati
Drag cursor here to close