Franco Fonda

Austrijski izbornik: Nikad nisam primio toliko komplimenata od protivnika

Talijani su u prvom poluvremenu igrali kao i do sada na Euru, u visokom tempu i sa puno kombinatorike. No, samo su dva puta ozbiljno zaprijetili.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2021. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski nogometni izbornik Franco Foda izjavio je da nikad nije primio toliko komplimenata od protivnika, kao nakon subotnjeg susreta osmine finala Eura u kojem je Italija na Wembleyu nakon produžetka pobijedila Austriju sa 2-1.

''Naravno da smo sada svi razočarani, ali cijela Austrija može biti ponosna na ovu ekipu. Nikad nisam primio toliko komplimenata od protivnika'', izjavio je Franco Foda.

Talijani su u prvom poluvremenu igrali kao i do sada na Euru, u visokom tempu i sa puno kombinatorike. No, samo su dva puta ozbiljno zaprijetili. U drugom poluvremenu uslijedio je pad u talijanskoj igri, a ohrabreni Austrijanci sve su više prijetili. Nakon 90 minuta završilo je 0-0, pa je susret otišao u produžetak, a prolazak Italiji osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti, prensi Hina.

''Željeli smo od početka igrati visoki presing, ali Italija je bila prejaka i nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Odigrali smo jednu zrelu utakmicu, svih 120 minuta. Vidjelo se da imamo dobar plan i da su igrači gladni uspjeha. Takvi moramo biti u nastavku kvalifikacija za SP 2022. u Kataru, jer naš je cilj biti tamo'', dodao je austrijski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close