Pokazali moć

Atomski napad Francuske ubio Velšane u pojam

Francuska je s 3:0 pobijedila Wales golovima Mbappea, Griezmanna i Dembelea, a posebno je lijep bio gol Trikolora za 2:0, gdje je Mbappe petom pronašao Griezmanna koji pogađa s ruba šesnaesterca u suprotne rašlje.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2021. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: French Team / Reprezentacija Francuske

Francuski izbornik Didier Deschamps je u prijateljskoj utakmici protiv Walesa tjedan dana prije Eura predstavio zastrašujući napad Griezmann - Benzema - Mbappe.

Francuska je pobijedila 3:0 golovima Mbappea, Griezmanna i Ousmanea Dembelea.

Benzema je promašio penal i još nekoliko velikih prilika, ali je ipak sjajno odigrao povratnički meč, koji je s velikim zanimanjem pratila cijela Francuska, piše Index.hr.

Legendarni golgeter Reala i deveti najbolji strijelac u povijesti Francuske, koji je do ovog meča bio na 82 nastupa i 27 golova, na povratničkom meču je propustio doći na korak do šestog na vječnoj ljestvici, a to je Zinedine Zidane s 31 golom.

Benzeme u reprezentaciji nije bilo još od 2015. zbog upletenosti u skandal ucjenjivanja suigrača Mathieua Valbuene.

U 25. minuti Benzema je propustio najbolju priliku. Njegov šut s dva metra Neco Williams je obranio rukom, zbog čega je isključen, a Francuska je dobila penal. Međutim, Benzemin prizemni udarac u donji desni kut sjajno je obranio Ward.

U 47. minuti Mbappe je pretrčao čuvare te bio brži i od Warda i vješto ga je prebacio za 1:0. U trećoj minuti nastavka utakmica je bila riješena. Mbappe je petom proigrao Griezmanna, koji je s ruba kaznenog prostora zabio u rašlje za 2:0.

Konačnih 3:0 postigao je Dembele u 79. minuti utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close