Uoči derbija

Atletico vs Real: Sedam zvijezda koje tek moraju zasjati

Madrid je glavni grad zvijezda, a to vrijedi i za nogomet, čak i uz činjenicu da neki još nisu zasjali ove sezone kako to objektivno mogu.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2017. u 14:31 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na madridskome grbu je sedam zvijezda koje čine zviježđe Ursa Minor (Mali medvjed), a mogu se vidjeti posvuda u španjolskoj prijestolnici, čak i na nogostupima, na gradskome prijevozu, neki i na gradskome pivu, piše Marca.

Madrid je glavni grad zvijezda, a to vrijedi i za nogomet, čak i uz činjenicu da neki još nisu zasjali ove sezone kako to objektivno mogu.

U Realu to su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Luka Modrić i Marcelo,  a na drugoj strani grada Antoine Griezmann, Yannick Carrasco i Kevin Gameiro.

Ronaldo uoči večerašnjeg gradskog derbija na Estadio Wanda Metropolitano ima samo jednu recku u rubrici postignuti golovi, a ništa bolje ne stoji ni kolega iz napada Karim Benzema, koji je ove sezone već doživljavao zvižduke navijača.

Luka Modrić ove sezone ne dominira u veznome redu, kao što je to čini prethodnih, dok Marcelova promjenjiva forma dovodi do porasta pritiska na toj strani, jer mladi Theo Hernandez zasigurno čeka priliku za dokazivanje i možda istiskivanje Brazilca iz standardne postave Reala.

Kod Atletica, Antoine Griezmann također teže nego prethodnih sezona pronalazi put do protivničke mreže, a ove je sezone postigao tri gola z klub, a isto toliko i za reprezentaciju, pri čemu je za reprezentaciju imao neusporedivo manje nastupa u istome razdoblju.

Yannick Carrasco i Kevin Gameiro, od kojih se u ovoj sezoni očekivalo da eksplodiraju, jedva da su pošteno zapalili neku prskalicu. Gameiro se ujedno i dalje mora boriti za minute na terenu.

Svih ovih sedam zvijezda namjeravaju upravo u gradskome derbiju dati svoj pečat. Prošle sezone je to uspjelo Ronaldu, u utakmici protiv Atletica, koja je također na rasporedu bila nakon reprezentativne stanke, Portugalac je postigao hat-trick i od toga trenutka igrao na vrhunskome nivou do samoga kraja.

I prošle je sezone Ronaldo u ovo vrijeme, uoči gradskog derbija, imao sedam golova ukupno (Liga prvaka i prvenstvo Španjolske), da bi na kraju dostigao brojku od 42 zgoditka ukupno.

Kao što se u vrhu "repa" Malog medvjeda nalazi zvijezda Sjevernjača, kao važeći orijentir, tako je i igra Ronalda putokaz za kraljevski klub. Jedini je uvjet da nebo bude vedro. Izbace li ga ''jorgandžije'' iz takta, ništa od njegove velike predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close