Barça na +10

Prvi puta od 2005. godine madridski derbi završio bez golova

Momčad Diega Simeonea tako je ostala neporažena je u posljednjih 16 utakmica, a kraljevski klub remizirao je nakon osam utakmica bez remija.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2017. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico Madrid prvi puta je ugostio Real Madrid na novom stadionu Wanda Metropolitano, a madridski derbi završio je bez golova prvi puta od 2005. godine.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su domaćini u trećoj minuti. Correa se našao jedan na jedan s Casillom, ali je loše pucao i upropastio 100 postotnu priliku.

Atletico je zaprijetio i u 15. minuti kada je Saul Niguez dobro centrirao u šesnaesterac, ali branič Reala pratio je igru i izbacio loptu u korner. Domaćini su ponovno zaprijetili deset minuta kasnije. Nakon što je Varane glavom izbacio loptu iz šesnaesterca Reala, Gabi je pucao iz voleja u 25. minuti s 30 -ak metara, ali je lopta otišla pored lijeve stative.

Najveću priliku u prvome poluvremenu gosti su imali u 31. minuti kada su lijepu akciju odigrali Toni Kroos i Cristiano Ronaldo , ali Nijemac je nakon duplog pasa s Portugalcem pucao pored desne stative pod pritiskom braniča Atletica.

Ronaldo je dobro izveo slobodni udarac u 35. minuti s 30 -ak metara, ali Oblak je odlično obranio. Kraljevski klub imao je veliku priliku u 37. minuti. Casemiro je s desne strane peterca glavom dobro vratio Sergiu Ramosu koji glavom puca malo pored lijeve stative. Branič Atletica Lucas u tom skoku je pogodio Ramosa nogom u glavu te mu je iz nosa počela curiti krv.

Sergio Ramos ostao je u svlačionici nakon poluvremena, a umjesto njega ušao je Nacho . Kamera su ulovile kapetana kraljeva u drugome poluvremenu kako sjedi na klupi i drži se za nos, prenosi Goal.com.

Lijepu akciju odigrali su igrači Reala u 48. minuti kada je Luka Modrić dobio loptu na 12 metara, ali puca u prvog braniča ispred sebe.

Ronaldo se našao u dobroj situaciji u 75. minuti ali je s vrha šesnaesterca pucao pored gola.

Domaćini su najveću priliku u drugome poluvremenu imali u 78. minuti. Dva napadača koja su ušla s klupe razdrmali su obranu Reala. Torres je lijepo prošao i na desnu stranu dodao je do Gameira koji je uspio prebaciti Casillu, ali Raphael Varane u punom trku uspio je s crte glavom izbiti loptu u korner.

Cristiano Ronaldo dobro je pucao u 81. minuti iz slobodnog udarca ali slovenski reprezentativac odlično brani. Portugalac je samo minutu nakon toga pogodio Godina u ruku unutar šesnaesterca, ali sudac nije pokazao na bijelu točku unatoč pritsku Realovih igrača. Velika priliku imao je u 86. minuti Kroos, ali Oblak je ponovno bio spreman i obranio je udarac Nijemca.

Ronaldo se našao u odličnoj prilici u 89. minuti ali čekao je na udarac malo predugo te mu je odličnim klizećim startom Lucas uspio blokirati.

Momčad Diega Simeonea tako je ostala neporažena je u posljednjih 16 utakmica, a kraljevski klub remizirao je nakon osam utakmica bez remija.

Cristiano Ronaldo ostao je na jednom golu u sezoni. Portugalac nije uspio zabiti gradskim rivalima koji su mu inače jedna od najdražih mušterija. Najbolji igrač svijeta je Atleticu u 23 utakmice zabio 17 golova. Najbolji igrač Atletica Antoine Griezmann također se nije upisao u strijelce i tako je nastavio crni niz, i ovo mu je deveta utakmica za redom da nije uspio zabiti.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close