Hrvatski reprezentativac

Atletico prodaje Vrsaljka tek u lipnju?

Vrsaljko je ove sezone odigrao 477 minuta za Atlético pa se tjednima nagađa o njegovom nezadovljstvu malom minutažom i želji za odlaskom.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2017. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico Madrid neće prodati hrvatskog nogometnog reprezentativca Šimu Vrsaljka idući mjesec, ali ga je spreman prodati Napoliju u lipnju, rekao je u četvrtak Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis.

U siječnju se otvara zimski prijelazni rok.

''Želimo se pojačati na bokovima. Vrsaljko? Da, ali je komplicirano. Nedavno sam telefonski razgovarao s predsjednikom Atlética koji mi je rekao da mi ga ne može dati sada, nego u lipnju, jer imaju puno utakmica do kraja sezone'', rekao je De Laurentiis u razgovoru za novine Il Mattino sa sjedištem u Napulju.

Vrsaljko, 25-godišnji bek, došao je iz talijanskog Sassuola za 16 milijuna eura u ljeto 2016. te s Atléticom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Atlético je ispao iz Lige prvaka pa mu je cilj osvojiti Europsku ligu. U prvenstvu je treći te je ušao u osminu finala kupa. Napoli je drugi u talijanskom prvenstvu te je također ispao iz Lige prvaka u Europsku ligu, piše Hina.

Vrsaljko je ove sezone odigrao 477 minuta za Atlético pa se tjednima nagađa o njegovom nezadovljstvu malom minutažom i želji za odlaskom.

U srijedu je Atléticov predsjednik Enrique Cerezo rekao da idući mjesec neće biti promjena u momčadi jer je "ekipa kompletirana i ujedinjena". Momčadi će se priključiti napadač Diego Costa doveden iz Chelsea i ofenzivni krilni Vitolo doveden iz Seville. Premda ih je Atlético kupio prošlog ljeta zbog kazne FIFA-e madridskom klubu bit će registrirani idući mjesec.


Prošli tjedan su trener Diego Simeone i klupski dužnosnici razgovarali s Vrsaljkom, no Simeone je odbio reći o čemu su točno pričali.

Napoli je ponudio 20 milijuna eura, a Atlético traži 25 milijuna eura, izvijestili su španjolske novine Marca i Mundo Deportivo. Atléticov glasnogovornik odbio je komentirati tu informaciju. Vrsaljko je u srijedu u razgovoru za Sportske novosti odbio govoriti o toj temi. U četvrtak nije bio dostupan za komentar.

Ove sezone se vratio nakon četveromjesečnog izbivanja s terena zbog ozljede koljena. Simeone prednost daje 32-godišnjem Juanfranu Torresu, a ove sezone je na desnog beka stavljao i defenzivnog beka Thomasa Parteya i stopera José Mariju Giméneza. Njih su dvojica bila dobila prednost nad Vrsaljkom u ključnoj utakmici Lige prvaka u Londonu gdje je Atlético ovaj mjesec nakon 1-1 ispao u Europsku ligu. Juanfran zbog ozljede nije putovao ondje, a Vrsaljko je s klupe odgledao utakmicu, piše Hina.

Hrvatski branič je, međutim, prošli vikend odigrao svih 90 minuta u prvenstvenoj pobjedi od 1-0 nad Betisom prilikom čega je asistirao za pogodak. To mu je bila prva prvenstvena utakmica nakon 30. rujna. Nedavno je osjećao bol u leđima no više nema zdravstvenih poteškoća. Prema viđenom na treningu u srijedu mogao bi u subotu početi utakmicu na madriskom stadionu Wanda Metropolitani protiv Alavésa.

Kopirati
Drag cursor here to close