La Liga

Atletico pregazio Eibar; Real jedva do boda protiv Getafea

Nogometaši Atletica iz Madrida vratili su se nakon neočekivane krize rezulta na pobjednički kurs. Petarda protiv posljednjeg Eibara mogla bi biti iznimno važna za rasplet prvenstva.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2021. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od konstantnih pravila u nogometu je da se prvenstva osvajaju u takozvanim malim utakmicama. Ako je suditi po nedjeljnim rezultatima, bude li prvak Španjolske ove godine iz glavnoga grada, onda će se on zvati Atleticio.

Naime, nogometaši Atletica iz Madrida vratili su se nakon neočekivane krize rezultata na pobjednički kurs. Petarda protiv posljednjeg Eibara mogla bi biti iznimno važna za rasplet prvenstva.

Iako je pobjeda bila uvjerljiva, prilično dugo su gosti odolijevali. Igrala se 42. minuta kada ih je načeo ponajbolji pojedinac domaćina u današnjem ogledu, Angel Correa. Samo dvije minute kasnije, Correa je ponovno bio strijelac za puno opuštenijih 2:0 pred odlazak na odmor.

U nastavku je domaćin nastavio istim tempom te je u 49. minuti spretno i sretno zabio Yannick Carrasco nakon što je sam izbio pred vratara gostiju Dmitrovića, a u 53. se u strijelce upisao i Marcos Llorente na asistenciju Corree.

Za konačnih 5:0 Carrasco je uputio povratnu u kazneni prostor Eibara, a ponovno se najbolje snašao Llorente i sigurno poentirao.

Correa je zabio dva pogotka uz asistenciju, Llorente je također zabio dva puta, dok je Carrasco uz pogodak upisao dva dodavanja.

U meču 33. kola La Lige dvoboj u predgrađu Madrida igrali su Getafe i Real. Konačan rezultat glasio je 0:0.

Getafe je igrao kao da su oni na drugoj poziciji Primere, a Real kao da se nalazi među nogometno limitiranim ekipama u zoni ispadanja.

Jedan poništeni pogodak iz kontre zbog minimalnog zaleđa i nekoliko neuvjerljivih napadačkih pokušaja je sve što su igrači Reala uspjeli napraviti u 90 minuta.

Getafe je osvojio samo bod ponajviše zbog sjajnog vratara Courtoisa koji je u više navrata spašavao Kraljevski klub.

Luka Modrić odigrao je čitav susret za Real, ali ovu će utakmicu i on najradije čim prije zaboraviti.

Nakon što su nedavno pobijedili Barcelonu u el Clasicu i rutinski se suprotstavili Liverpoolu u Ligi prvaka, igrači Reala protiv Getafea su bili bezidejni, spori, nesigurni i na neki začuđujući način preplašeni, kao da igraju utakmicu svih utakmica. Ovo im je druga utakmica u nizu bez postignutog gola.

U ostalim susretima, Sevilla je bila bolja od Real Sociedada s 1:2 u gostima, Osasuna je s 2:0 nadigrala Elche, a Alaves je s minimalnih 1:0 bio bolji od Huesce.

Betis i Valencia odigrali su 2:2.

Impresivan je opet bio Villarreal na gostovanju kod Levantea, svladavši domaćine u Valenciji s čak 5:1.

Inače, Španjolci su 33. kolo igrali u terminu  31. kola, tako da su ta dva kola zarotirana u kalendaru.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close