Kakva greška Barcelone

Atletico na krilima Suareza juri prema naslovu prvaka Španjolske

Atletico je upisao sedmu uzastopnu pobjedu u La Ligi i trenutačno ima 47 bodova. Prvi je na ljestvici sa sedam bodova prednosti i utakmicom manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico Madrid je u nedjelju pobijedio Valenciju 3:1 u derbiju 20. kola La Lige.

Valencia je povela u golom Uroša Račića u 11. minuti. Joao Felix izjednačio je u 23., a Luis Suarez donio je vodstvo Atleticu u 54. minuti. Konačnih 3:1 postavio Angel Correa u 72. minuti.

Bila je to sedma uzastopna ligaška pobjeda Madriđana i sve govori da je ovo Atleticova sezona.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko započeo je utakmicu od prve minute u redovima domaće momčadi. Na poluvremenu ga je zamijenio Renan Lodi. Vrsaljko je zaradio žuti karton u 30. minuti.

Atletico je tako upisao sedmu uzastopnu pobjedu u La Ligi i trenutačno ima 47 bodova. Prvi je na ljestvici sa sedam bodova prednosti i utakmicom manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

Na kladionicama su Rojiblancosi uvjerljivi favoriti za osvajanje naslova prvaka. Koeficijent se kreće oko 1,45, na Real oko 5,5, a na Barcelonu, koja ima deset bodova manje i utakmicu više, čak 10.

Ako Atletico u sljedećem kolu slavi u Cadizu, izjednačit će svoj najbolji učinak iz šampionske 2013./2014., kada je u prvih 19 kola skupio 50 bodova.

Simeonova momčad juri na pogon 34-godišnjeg Luisa Suareza. Iskusni Urugvajac obavio je lavovski dio posla; postigao je 12 golova u 15 nastupa i zajedno sa Youssefom En-Nesyrijem dijeli prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca La Lige.

O kakvom se doprinosu radi i koliko je Suarez podigao Atletico, najbolji govori podatak da je najbolji strijelac Madriđana prošle sezone bio Alvaro Morata, koji je postigao ukupno 12 golova. Još je važnije da je Suarez svojim golovima uglavnom odlučivao utakmice. Većina njih bili su od iznimne važnosti.

Koliko je Barcelona pogriješila u procjeni veterana Suareza i olako ga se odrekla, možda će do kraja sezone biti još jasnije. 

Kopirati
Drag cursor here to close