Liga prvaka

Atletico Madrid prejak za Željezničar

Juniori Atletica nakon preokreta savladali Željezničar
Sport / Nogomet | 07. 02. 2018. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Atletica pobijedili su Željezničar s 3:1 u utakmici playoffa omladinske Lige prvaka koja se igrala na stadionu ''Grbavica'' u Sarajevu.

U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedan meč, tako da je Željezničar ovim porazom eliminiran, dok se Atletico plasirao u osminu finala, odnosno među najboljih 16 ekipa starog kontinenta.

Oba tima započela su utakmicu ofanzivno, ali igralo se po teškom terenu s obzirom na to da je u Sarajevu padala jaka kiša. Početak utakmice donio je opreznu igru s obje strane, tako da većih prilika nije bilo.

Željezničar dolazi do prednosti u 9. minutu utakmice nakon odličnog kontranapada koji je realizirao Eldar Šehić.

Do 20. minuta ''plavi'' su u nekoliko navrata prijetili golmanu Atletica Dos Santosu, ali promjene rezultata nije bilo.

S druge strane Španjolci su u dva navrata prijetili nakon ubačaja iz slobodnih udaraca, a lopta je nakon prvog pokušaja pogodila prečku Dumovićevog gola, dok je ''Željin'' golman odlično reagirao nakon drugog slobodnjaka i otklonio opasnost.

Atletico dolazi do poravnanja u 27. minutu nakon greške odbrane Željezničara koju je iskoristio Borja Garces Moreno i neometano poslao loptu iza Dujmovićevih leđa.

Atletico dolazi do vodstva pet minuta kasnije kada je Moreno ponovo realizirao odličan kontranapad gostiju. Zadnja linija Željezničara u tim trenucima je pravila dosta grešaka koje su Španci znali iskoristiti.

Do kraja poluvremena Željezničar je imao još dvije odlične prilike. Prvo je nakon kornera Velić glavom šutirao pored gola, a zatim je Šabanadžović imao dobru šansu da glavom matira golmana Atletica, ali ne uspijeva zakačiti loptu. 

Početkom prvog poluvremena oba tima su imala odlične šanse za gol. Atletico je mogao do trećeg gola ponovo nakon greške domaćih nogometaša, ali loš teren zaustavio je španjolskog nogometaša da zahvati loptu. Odmah nakon toga Mujagić je odličnim udarcem po zemlji natjerao Don Santosa da krajnjim naporima skrene loptu u korner.

U 64. minutu Joaquin Munoz promašuje odličnu priliku za Atletico. Nakon dobre akcije gostiju Munoz s nekoliko metara šutira preko Dujmovićevog gola. Željezničar je već u sljedećem napadu imao dobru šansu, a nakon starta obrambenog igrača Atletica nad Šabanadžovićem domaći su tražili penal, međutim sudac se nije oglasio.

Atletico u 68. minutu postiže treći gol kojem je ponovo kumovala loša reakcija obrambenih igrača Željezničara. Strijelac je bio Juan Aguero koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru.

Do kraja meča bilo je još nekoliko prilika s obje strane. Juniori Željezničara dali su sve od sebe da smanje prednost Atletica, ali španjolski tim je pokazao da je kvalitetnija ekipa i bez problema je kontrolirao tijek utakmice. Španjolci su u nekoliko navrata mogli doći i do četvrtog pogotka, međutim odbrana ''plavih'' uspijevala je osujetiti njihove pokušaje.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo, a Atletico je pobjedom na ''Grbavici'' izborio plasman u osminu finala omladinske Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close