La Liga

Atletico Madrid minimalno slavio i probio se na treću poziciju La Lige

Atletico se sa 52 boda izjednačio sa Sevillom i zasjeo na treće mjesto, učvrstivši svoju poziciju za plasman u Ligu prvaka. Valladolid je sa 33 boda ostao na 15. mjestu.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Igrači Atletico Madrida igrali su pred praznim tribinama Wande Metropolitano

Nogometaši madridskog Atletica svladali su Valladolid s minimalnih 1:0 (0:0) u utakmici 30. kola španjolskog prvenstva odigranoj pred praznim tribinama njihovog stadiona Wanda Metropolitano.

Strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je Vitolo u 81. minuti, a konačnu odluku o golu dao je VAR procijenivši da je lopta cijelim obujmom prešla gol-crtu.

Zahvaljujući ovom pogotku Atletico se sa 52 boda izjednačio sa Sevillom i zasjeo na treće mjesto, učvrstivši svoju poziciju za plasman u Ligu prvaka. Valladolid je sa 33 boda ostao na 15. mjestu.

U pretposljednjoj utakmici subotnjeg programa Getafe i Eibar su odigrali 1:1 (1:1). Domaći su poveli golom Eteba u 30. minuti, a izjednačio je Charles u šestoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu. Eibar je u 86. minuti postigao i drugi pogodak, ali je iz VAR sobe signalizirano zaleđe strijelca Bigasa, piše Hina.

Athletic Bilbao ostvario je prvu pobjedu u nastavku španjolskog nogometnog prvenstva svladavši na svom stadionu Betis s minimalnih 1:0 (1:0).

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Inigo Martinez u 7. minuti. Gosti su imali sjajnu priliku za izjednačenje u 86. minuti, ali je Canales iz kaznenog udarca loptu poslao preko vrata.

U prvoj utakmici subornjeg programa nogometaši Levantea svladali su na gostovanju u Barceloni domaći Espanyol sa 3:1 (1:1). Gosti su poveli pogotkom Mayorala u 14. minuti, a u 28. minuti izjednačio je Lopez. 

Levatne je ponovno poveo u 67. minuti pogotkom Bardhija, a konačnih 3:1 postavio je Pedrosa koji je u 87. minuti nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

Getafe se sa 48 bodova drži na petom mjestu, a Eibaru osvojeni bod može biti vrlo važan u borbi za prvoligaški status, u kojoj su sada na 16. poziciji i tri boda iznad opasne zone.

Vodeća Barcelona ima 65 bodova, tri više, ali i utakmicu više od madridskog Reala.

U nedjelju su na rasporedu preostale tri utakmice 30. kola, a sastaju se Celta Vigo - Alaves (14.00 sati), Valencia - Osasuna (19.30) i Real Sociedad - Real Madrid (22.00).

Odigrano u petak:
Sevilla - Barcelona 0:0
Granada - Villarreal 0:1
Mallorca - Leganes 1:1   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close