Copa del Rey

Atletico Madrid ispao iz Kupa kralja, Real i Sevilla se provukli dalje

Činilo se kako će Atletico mirno privesti susret kraju, no Girona je u 88. minuti izjednačila. Pedro Porro je sjajno ubacio povratnu loptu na rub kaznenog prostora, Borja Garcia je pucao, a loptu je na putu do gola skrenuo Seydou Doumbia za 3:3.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2019. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Nikola Kalinić bio je strijelac za vodstvo Atletica od 1:0

Nogometaši Girone prvi put u povijesti izborili su plasman u četvrtfinale Kupa kralja nakon što su u osmini finala priredili iznenađenje izbacivši Atletico Madrid.

Girona je ispisala novu stranicu u klupskoj povijesti i to u velikom stilu. Nakon što je prvi susret završio 1:1, Girona je u uzvratu u Madridu odigrala 3:3 i zbog više golova u gostima prošla je dalje. Do sada je Gironi najbolji uspjeh u Kupu bio plasman u 16-inu finala davne 1936. godine.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Atletico vodio 1:0 i 3:2, dok su gosti imali prednost 2:1. Na koncu je Girona prošla dalje izjednačivši u 88. minuti.

Atletico je poveo u 12. minuti golom Nikole Kalinića kojem je to bio četvrti pogodak ove sezone pri čemu drugi i Kupu. Godin je uputio dugačku loptu do hrvatskog napadača koji je sjajno zabio za 1:0.

U 37. minuti je izjednačio Valery Fernandez poravnavši rezultat iz prve utakmice. Girona je preokrenula rezultat u 59. minuti kada je Cristhian Stuani glavom zabio za 2:1.

Diego Simeone je odmah ubacio u igru svog najboljeg igrača Antoinea Griezmanna koji je bio najzaslužniji za Atleticov preokret. Francuski napadač je u 66. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru, asistirao Angelu Correi za 2:2, da bi u 84. minuti sjajno zabio iz teške pozicije pod gredu za prednost domaćina 3:2. U tim trenucima se činilo kako će Atletico mirno privesti susret kraju, no Girona je u 88. minuti izjednačila. Pedro Porro je sjajno ubacio povratnu loptu na rub kaznenog prostora, Borja Garcia je pucao, a loptu je na putu do gola skrenuo Seydou Doumbia za 3:3.

U preostalom vremenu Atletico je jurnuo po novi gol, ali nije uspio i četvrti put svladati Gorku Iraizoza.

Nogometaši Seville izborili su plasman u četvrtfinale Kupa kralja usprkos domaćem porazu od Athletic Bilbaoa sa 0:1.

Sevilla je u prvom susretu osmine finala na gostovanju pobijedila sa 3:1, pa je usprkos porazu prošla dalje.

Pobjedu gostima donio je Gorka Guruzeta u 77. minuti.

Foto: Marca / Keylor Navas sačuvao Real Madrid od velike blamaže

U isto vrijeme, dok su igrali Sevilla i Athletic, odvijala se još jedna drama slabašnog Reala na stadionu Municipal u Leganesu. Kraljevski klub je na gostovanje došao s čistom pobjedom od 3:0 iz prvog susreta, ali su hrabri igrači Leganesa svih 90 minuta jurišali prema golu Keyloru Navasa, nastojeći nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice.

Leganes je poveo u 30. minuti pogotkom Braithwaitea i već se tada počela uvlačiti panika u redove Reala. Navas je spašavao u nekoliko navrata, a igrači Reala svoje su (polu)šanse olako propuštali.

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačeniju igru, s tim da je pobjeda Leganesa apsolutno zaslužena. Ostalo je ipak 1:0 za plavo-bijele, što znači da se Real plasirao dalje ukupnim rezultatom 3:1.

Upravo je Leganes prošle sezone bio koban za Real u španjolskom kupu jer ih je eliminirao u četvrtzavršnici. 

Prije Seville, Girone i Reala plasman među osam najboljih u španjolskom Kupu izborili su Valencija i Getafe.

Večeras će na Campu Nou prolaz dalje tražiti Barcelona protiv Levantea (prva utakmica 2:1 za Levante), Espanyol dočekuje ekipu Villarreala (2:2 u prvom susretu), a Real Sociedad u San Sebastianu igra protiv Real Betisa (prva utakmica završena bez pogodaka). 

Kopirati
Drag cursor here to close