Champions League

Atalanta stopama Bayerna, Liverpool minimalno, Inter jedva remi

Liverpool je s minimalnih 1:0 pobijedio Ajax u Amsterdamu, a u ovoj skupini najuvjerljivije je startala Atalanta iz Bergama, otkriće prošlogodišnje sezone u Ligi prvaka. Pobijedili su na gostovanju kod Midtjyllanda 4:0.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2020. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Champions League / Romelu Lukaku bio je dvostruki strijelac za Inter

U srijedu su odigrane preostale utakmice prvog kola novog  ciklusa Lige prvaka, najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Gledatelji su mogli uživati u nekoliko doista odličnih utakmica.

U utakmici između Ajaxa i Liverpoola, odigranoj u Amsterdamu, prvak Europe iz 2019. stigao je do minimalne pobjede od 1:0, autogolom Nicolasa Tagliafica u 35. minuti.

U nekoliko navrata Redsi su se spašavali u posljednji trenutak, Fabinho je skidao loptu s crte, a jednom se Klaassenu ispriječila vratnica.

U 69. minuti VAR je presudio kako nema govora o jedanaestercu za Kopljanike kada je Trent Alexander-Arnold navodno igrao rukom kaznenom prostoru. Sudac Felix Brych je rekao da nema govora o penalu te su sva tri boda otišla na Anfield.

U ovoj skupini najuvjerljivije je startala Atalanta iz Bergama, otkriće prošlogodišnje sezone u Ligi prvaka.

'Božica' je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika na gostovanju kod Midtjyllanda.

Rezultat je bio 4:0, a po gol su postigli svaki od trojice napadača Gian Piera Gasperinija.

Dance je načeo Zapata u 26. minuti, deset minuta kasnije viđen je najljepši gol na utakmici u režiji Alejandra Gomeza, a točku na i tri minute prije poluvremena postavio je Muriel.

U posljednjim trenucima susreta Mirančuk je postavio konačan rezultat.

Za razliku od „La Dee“, njihovi sunarodnjaci iz Milana – FC Internazionale – ponovno se nisu proslavili u ovom natjecanju.

Naime, momčad Antonija Contea u sudačkoj je nadoknadi na svojoj Meazzi spašavala bod protiv Borussije M'Gladbach i to nakon što su poveli u 49. minuti preko Romelua Lukakua.

Do preokreta dolazi u 63. minuti kad Bensebaini realizira jedanaesterac za Nijemce, a pet minuta prije kraja Jonas Hoffman donosi preokret „Ždrijepcima“ i – činilo se – tri boda.

Međutim, sjajni belgijski napadač ponovno se pokazao kao spasitelj. Stigao je centaršut iz kornera, a lopta stiže na drugu stativu gdje je ponovno najbrži i najsnalažljiviji Lukaku, koji postavlja konačnih 2:2.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je do 79. minute, kada ga je zamijenio Bastoni, dok je Marcelo Brozović tada ušao u igru umjesto Eriksena.

U skupini C Manchestec City je pobijedio Porto s 3:1, nakon što su gosti vodili 1:0, dok je Olympiakos porazio Marseille s 1:0.

Porto je poveo u 14. minuti golom Luisa Die, no Građani su okrenuli rezultat preko Aguera (20-11m), Gundogana (65) i Ferrana Torresa (73).

Susret u Pireju razriješio je pogodak Ahmeda Hassana u sudačkoj nadoknadi.

Napomenimo da se utakmice drugog ko,a po skupinama igraju 3. i 4. studenog, a najzanimljiviji susret tog kola mogao bi biti onaj između Reala i Intera.

Kopirati
Drag cursor here to close