Pogled prema Rusiji 2018.

Asmir Begović: Moramo ponoviti kvalifikacije za Brazil

Sport / Nogomet | 08. 08. 2016. u 10:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od Brazila 2014., reprezentativci BiH ovog su ljeta veliko natjecanje gledali ispred malih ekrana, no uskoro počinju kvalifikacije za novu svjetsku smotru, a Zmajevi ne planiraju ponovno biti samo posmatrači. 

Reprezentativni čuvar mreže Asmir Begović u razgovoru za magazin Desetka pogledao je unaprijed prema kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji koje počinju u rujnu. 

A stanje je sljedeće: samo je Belgija bila na EP, Cipar poznajemo jako dobro, tu su Grci, Estonci i Gibraltar. 

“Možemo mi sada kompliciratii analizirati, ali moramo odigrati kvalifikacije kako smo igrali za Brazil, s tom razlikom da se ovog puta moramo maksimalno pripremiti za svakog protivnika, analizirati ga u detalje, tražiti mu loše točke”, rekao je Begović za Desetku.

“I ovo EP u Francuskoj je pokazalo da danas najbolje prolaze ekipe koje su svjesne svojih mogućnosti i limita, koji se prilagode svojim manama i vrlinama i koje se isto tako prilagode protivniku. Svaki protivnik je različit, pogotovo u ovoj grupi”, dodao je. 

Na startu Zmajevi čekaju Estoniju, koju su pod vodstvom Ćire Blaževića savladali dva puta, jednom je bilo 7:0.

“Prije svega, odmah moramo zaboraviti tu utakmicu i taj rezultat. To je bilo prije skoro prije deset godina, danas je apsolutno sve drugačije. Ljudi imaju novog trenera, potpuno drugačiju ekipu, novi sustav. Kakva je korist od pričanja o povijesti?”

“Nama je Cipar u prošlim kvalifikacijama pokazao da nikoga ne smijemo podcijeniti, da moramo biti čvrsto na zemlji, da moramo analizirati protivnika i tako mora biti i sa Estonijom.” 

Belgija je apsolutni favorit u skupini, Grci su propustili Europsko prvenstvo, Cipar je u prošlom ciklusu pokazao da je neugodan... Kolike su realne šanse da uhvatimo prvo ili drugo mjesto?

“Realne su onoliko koliko ih mi učinimo realnim. Da se razumijemo, Belgija je vrhunska ekipa, sa fantastičnim individualcima, ali i prošli ciklus i samo Europsko prvenstvo pokazali su da Belgija nije nepobjediva”, istaknuo je Asmir za Desetku.

“Grci imaju odličnu ekipu, u kvalifikacijama su odigrali katastrofalno, ali imati će motiv više da se dokažu vlastitoj javnosti. Cipar, Estonija i Gibraltar su ekipe za koje se moraš spremiti, koje je teško razbiti, ali ako misliš ići na prvenstvo svijeta, onda tu moraš imati osamnaest bodova.”

Ipak, vrrlo je važno, smatra begović, ne ponoviti loše otvaranje iz prošlog ciklusa...

“Mislim da je najvažniji dobar start, u prve tri utakmice imamo Estoniju i Cipar kod kuće, te Belgiju u gostima. Dobar start bi nam dao vjetar u leđa, samopouzdanje, a onda je sve moguće.”

Više pročitajte u magazinu Desetka kojeg možete nabaviti na svim bolje opremljenim kioscima u BiH

Kopirati
Drag cursor here to close