Dečko sa sela

Barcino pojačanje Arthur Melo netipičan je moderni nogometaš

Rođen je u mjestu Goiana, u brazilskoj saveznoj državi Pernambuco, gdje je i odrastao. Stoga obožava životinje na farmi svojih roditelja, a ponajviše pse, konje i piliće.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2018. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veznjak Arthur, pojačanje koje je Barcelona ovoga ljeta dovela iz Brazila, prilično je netipičan momak za modernog nogometaša.

Ovaj 21-godišnji dečko sa sela, nema niti jednu tetovažu na svome tijelu i prilično je tradicionalno odgojen.

Punim imenom Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, ovaj nogometaš rođen je u mjestu Goiana, u brazilskoj saveznoj državi Pernambuco, gdje je i odrastao. Stoga obožava životinje na farmi svojih roditelja, a ponajviše pse, konje i piliće.

"Nikad nisam želio niti se usudio dopustiti neku tetovažu na svome tijelu", kaže Arthur, koji trenutačno s Barcom igra na američkoj turneji.

Kaže kako je o Barceloni počeo maštati kad je gledao svog zemljaka Ronaldinha u dresu Blaugrane.

"Oduvijek sam se zamišljao ovdje i na sreću ostvarilo se. Sami početak za mene nije mogao biti bolji", kazao je mladi nogometaš za službenu Barca TV.

On je u Americi već postigao i prvi zgoditak, onaj u susretu s Tottenhamom. Na toj je utakmici imao i vrhunski postotak točnih dodavanja od 93,5 posto, što je u rangu njegovih proslavljenih bivših i sadašnjih suigrača kao što su Inisesta, Messi i Rakitić.

Iako je po dolasku na Camp Nou imao nešto preko svoje idealne težine, Arthur je igru za Barcelona shvatio maksimalno ozbiljno, a kako bi se tjelesno prilagodio očekivanim standardima, morat će čim prije preskočiti poneki omiljeni obrok, a najomiljeniji mu je tradicionalni sočni odrezak.

Arthur je sportski fanatik, zbog čega je, govoreći Barca TV, napomenuo kako bi se, u slučaju da nije uspio postati nogometaš, okušao kao tenisač ili profesionalni biciklist.

Ping-pong, košarka i footvolley su mu hobi, dok je Sertanejo, brazilski stil country glazbe, koji ima svoje ishodište u Goiani, njegova velika strast.

Kopirati
Drag cursor here to close