Službeno

Arteta je novi trener Arsenala

Bivši veznjak Gunnersa po prvi put je dobio samostalan angažman na trenerskoj klupi, a do sada je samo bio pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityu, i to posljednje tri i pol godine.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2019. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono o čemu se nagađalo posljednjih tjedana konačno je dobilo službenu potvrdu.

Novi trener Arsenala je Mikel Arteta. Bivši veznjak Gunnersa po prvi put je dobio samostalan angažman na trenerskoj klupi, a do sada je samo bio pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityu, i to posljednje tri i pol godine.

Španjolac je, osim za Topnike, igrao za Everton, Sociedad, Rangers, PSG i drugu momčad Barcelone u kojoj je i nogometno odrastao, nakon što je kao mladić stigao iz rodnog baskijskog Antiguokoa.

Na klupi londonskog velikana naslijedit će Unaija Emerya, odnosno njegovog privremenog nasljednika Freddieja Ljungberga, koji je već započeo pregovore s Malmom oko preuzimanja njihove klupe, prenosi Germanijak.hr.

Zasad, Guardiola neće dovoditi nikakvu zamjenu za Artetu, barem ne van postojećeg kadra, a dobar dio Artetinih obveza preuzet će dosadašnji pomoćnik Rodolfo Borrell. City će tek na ljeto dovesti zamjenu za novog trenera Arsenala, a tada je planirana velika rekonstrukcija momčadi, prenosi ugledni The Athletic.

Kopirati
Drag cursor here to close