Mikel Arteta

Arteta je donio momčadi odlučnost kad je bilo najvažnije

Igrači Arsenala pohvalili su pozitivan utjecaj Mikela Artete na momčad tijekom zimske stanke.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2020. u 15:02 HRT.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrači Arsenala pohvalili su pozitivan utjecaj Mikela Artete na momčad tijekom zimske stanke.

Arsenal je osvojio samo tri od prvih devet odigranih utakmica pod vodstvom Artete. Bili su deseti na tablici Premier lige kada je momčad preuzeo i još drže deseto mjesto. Unatoč lošem plasmanu i skromnim rezultatima, igrači vjeruju u bolju budućnost pod vodstvom Mikela Artete. Ne smatraju samo igrači da je to početak nečeg posebnog.

''Kao momčad, znatno smo zadovoljniji'', rekao je Mesut Ozil.

''Svakodnevno postajemo sve bolji'', rekao je Pierre-Emerick Aubameyang.

''Doista vjerujem da možemo postići velike stvari'', dodao je David Luiz.

''Imamo sve elemente koji su nam potrebni za uspjeh te da klub ostvari dobre rezultate, i to na način na koji mi želimo. Divno je osjetiti da igrači uživaju i da vjeruju u ono što pokušavamo napraviti'', ističe Arteta.

''Sada je na nama da maksimalno ubrzamo proces bez preskakanja zadanih koraka, i to pobjedama u što većem broju utakmica.

Pobjede se za sada pokazuju nedostižne, kao i plasman u Europu. Ali raspoloženje oko kluba promijenilo se.

Arteta je donio momčadi odlučnost kad je bilo najvažnije. Pobjeda 2-0 nad Manchester Unitedom i neriješeno 2-2 s Chelseajem donijeli su Arsenalu ohrabrenje i vjeru da su na pravom putu prema gornjem dijelu tablice.

''Mislim da smo promijenili energiju u ovom klubu, da smo spojili ekipu i navijače, što nije bilo lako. A onda, s igračke strane, čini se da počinjem uočavati kako želim da momčad igra, kako da se ponaša te kakvu vrstu strasti i predanosti igrači moraju pokazati dok sam ja trener Arsenala'', kaže Mikel Arteta.

Kopirati
Drag cursor here to close