#NorthLondonDerby

Arsenalu londonski derbi, sjajan pogodak Lamele

Sport / Nogomet | 14. 03. 2021. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 28. kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom londonskom okršaju Arsenal je pobijedio Tottenham sa 2-1 okrenuvši rezultat nakon što su "Spursi" poveli.

Dinamov suparnik u osmini finala Europske lige je poveo je u 33. minuti "rabonom" Erika Lamele, no Arsenal je okrenuo rezultat golovima Martina Odegaarda (44) i Alexandrea Lacazettea (64-11m). Tottenham je od 76. minute igrao s igračem manje nakon što je pocrvenio strijelac Lamela.

Arsenal je ovom pobjedom prekinuo niz od pet međusobnih susreta bez trijumfa.

U odnosu na sastav koji je istrčao protiv Dinama, kod Tottenhama su u u prvih 11 bili tek Lloris, Sanchez, Ndombele, Kane i Son, međutim korejski reprezentativac je već u 19. minuti napustio teren zbog ozljede, a ušao je Erik Lamela.

Upravo je argentinski veznjak doveo goste u vodstvo u 33. minuti. Bio je to prvi ulazak Tottenhama u kazneni prostor domaćina i odmah pogodak i to kakav. Lamela je mrežu "Topnika" zatresao "rabonom", nogom iza noge, i to sa 13-14 metara iskosa.

Arsenal je u završnici prvog dijela uspio izjednačiti, a zabio je Martin Odegaard na dodavanje Kierana Tierneyja. Lopta je na putu do gola pogodila Alderweirelda i promijenila smjer, prevarivši tako Llorisa. Arsenal je posve zasluženo izjednačio jer su "Topnici" u prvih 45 minuta dva puta gađali okvir gola - u 16. minuti Emile Smith Rowe je pogodio prečku, a u 37. minuti je Cedric Soares pogodio desnu stativu.

Domaćin je okrenuo rezultat u 64. minuti pogotkom Lacazettea iz kaznenog udarca, a kola Mourinhove momčadi su krenula nizbrdo kada je u 76. minuti Lamela isključen nakon drugog žutog kartona. U 83. minuti Harry Kane je izjednačio rezultat, no gol je poništen zbog zaleđa. U 89. minuti je Kane pogodio stativu iz slobodnog udarca, a samo minutu kasnije odličnu priliku za izjednačenje je imao Davinson Sanchez, ali je jedan od obrambenih igrača uspio zaustaviti loptu na gol liniji.

U ranije odigranom susretu Leicester City je pobijedio "fenjeraša" Sheffield United sa 5-0 uz tri gola Kelechija Iheanacha.

Leicester City nije imao problema protiv jednog od gotovo sigurnih putnika u niži rang natjecanja. Tri gola zabio je Iheanacho (39, 69, 78), a po jednog Ayoze Perez (64) i Ethan Ampadu (80a-g).

"Lisice" su ovom pobjedom barem privremeno skočile na drugu poziciju sa 56 bodova, dva više od Manchester Uniteda na trećem mjestu, no "Crveni vragovi" imaju i utakmicu manje. 

U uvjerljivom vodstvu je Manchester City sa 71 bodom, dok je na samom začelju Sheffield United sa 14 bodova, čak 14 manje od zone spasa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close