Premiership

Arsenalu golijada protiv Evertona

Arsenal je ovom pobjedom skočio na peto mjesto sa 16 bodova koliko ima i Chelsea na četvrtoj poziciji.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2017. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Arsenala pobijedili su na Goodison Parku Everton 5-2, u susretu 9. kola engleskog prvenstva, a čak tri pogotka pala u sudačkoj nadoknadi.

Everton je poveo u 12. minuti golom Waynea Rooneyja, a Arsenal je do kraja poluvremena uspio izjednačiti pogotkom Nacha Monreala. Mesut Ozil je 53. minuti doveo 'Topnike' u vodstvo, a korak bliže pobjedi gosti su stigli u 74. minuti kada je Alexandre Lacazette lijepo zabio za 3-1, javlja Hina.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 68. minuti kada Everton ostao s igračem manje nakon isključenja Idrissa Gueyea (68). Gosti su do kraja utakmice zabili još dva gola, a strijelci su bili Aaron Ramsey (90) i Alexis Sanchez (90+5), dok je pogodak za Everton zabio Oumar Niasse (90+3). Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret za Everton koji je već pet pobjeda u svim natjecanjima bez pobjede.

Arsenal je ovom pobjedom skočio na peto mjesto sa 16 bodova koliko ima i Chelsea na četvrtoj poziciji. Na vodeće tri pozicije su Manchester City sa 25 bodova, Manchester United sa 20 i Tottenham sa 17 bodova. 

Everton ima osam bodova i nalazi se na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja što će dodatno otežati poziciju menadžera Ronalda Koemana.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close