Treći poraz Redsa

Arsenal srušio Liverpool: Topnici tri puta pucali i dva puta zabili

Junak utakmice bio je francuski napadač Alexandre Lacazette koji je upisao pogodak i asistenciju u pobjedi Topnika.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Trener Liverpoola Klopp ostao je bez teksta...

U derbiju 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Liverpool sa 2:1 nanijevši prvacima treći poraz ove sezone.

Junak utakmice bio je francuski napadač Alexandre Lacazette koji je upisao pogodak i asistenciju u pobjedi Topnika.

Novi engleski prvak je poveo u 20. minuti golom Sadia Manea na asistenciju Andrewa Robertsona. Bio je to njegov šesti pogodak protiv Topnika, a samo je Crystal Palaceu zabio više, čak devet.

Međutim, u nastavku prvog dijela Redsi su domaćinu poklonili dva gola za preokret. U 32. minuti Virgil van Dijk je neoprezno vratio loptu Alissonu, pogrešku je spremno dočekao Alexandre Lacazette i mirno zabio za 1:1.

U 43. minuti pogriješio je i Alisson loše ispucavši loptu. Lacazette je primio loptu, te odmah uposlio Reissa Nelsona koji je pored bespomoćnog brazilskog vratara zabio za 2:1.

Zanimljivo, bila su to jedina dva udarca domaćih igrača u okvir suparničkog gola tijekom svih 90 minuta. Liverpool je imao 24 udarca, ali nije uspio izjednačiti upisavši treći poraz sezone.

Ovim porazom Liverpool je izgubio mogućnost da sezonu zaključe sa sto osvojenih bodova u Premier ligi, dok je Arsenal došao na tri boda od šestoplasiranog Wolverhamptona koji će prema trenutnom poretku dogodine u kvalifikacije za Europsku ligu.

U sljedećem kolu Arsenal ide u goste kod Aston Ville, dok Liverpool na domaćem terenu dočekuje Chelsea.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close