Sergej Jakirović

Arhitekt moćnog Zrinjskog: "Poraz nas je ujedinio, pojačat ćemo se u svim linijama"

Pobjedom 6:2 nad Leotarom Zrinjski je otišao na zimsku stanku kao najuspješnija premijerligaška momčad u jesenskoj polusezoni otkako se igra Premijer liga.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2021. u 12:30 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići su došli do devete uzastopne pobjede i otišli na stanku s plus 12, a usput porušivši brojne rekorde - od devete uzastopne pobjede, do najviše bodova uoči zimske stanke (48), preko najbolje gol razlike (34) pa do rekordnog broja pobjeda (15). 

HŠK Zrinjski je tako nakon neuspješne prošle sezone imao skoro savršenu sljedeću polusezonu. U biti, jedino što je spriječilo da ova polusezona bude savršena po Plemiće je ta jedna brojka u rubrici “porazi”, a što je iz ove perspektive još fascinantnije najbolju momčad Premijer lige za ovu polusezonu pobijedila je najgora - Radnik u Bijeljini.

Video: Jedini poraz Zrinjskog

“I tada sam nakon tog poraza rekao da nas je Radnik zasluženo pobijedio, ljudi su odigrali borbeno i zaslužili su. Međutim, nas je poraz sigurno ujedinio, što se vidi, jer od tada smo nanizali devet pobjeda. Ekipa je reagirala savršeno i napravili smo stvarno fantastičan doseg. Mislim da čak nismo ni svjesni što smo sve napravili, jer tek se sve treba slegnuti”, kaže trener Zrinjskog Sergej Jakirović za Sportske novosti.

Hrvatskog trenera novinari Sportskih novosti prekinuli su jučer tijekom nedjeljnog ručka s obitelji, no vjerojatno se nije ljutio, jer ima razloga biti jako raspoložen. Postao je hit trener u Premijer ligi, čak se o njemu govori i o mogućem kandidatu za trenera Dinama, a njegov potpis u Zrinjskom vidi se na svakom koraku. 

Doduše, glavnina momčadi koja je iznijela ovu polusezonu, barem po minutaži, on je naslijedio (Bilbija, Jakovljević, Ćorluka, Tičinović...), a kod svih ostalih sudjelovao je kod dovođenja. 

Koristio je 26 igrača, a unatoč tome što se otprilike znao kostur momčadi koji je bio nepromjenjiv za svaku utakmicu, uspijevao je svaki put “ubrizgati” nekog novog i to se pokazalo pogotkom. Primjerice, Gojko Gadže je do petka bio marginaliziran i onda čovjek uđe, asistira i umalo postigne pogodak.

“Znali smo s čim raspolažemo i znali smo da svi ti igrači mogu ispuniti svim našim zahtjevima koje smo postavljali. Meni je najbitnije bilo da svi igrači znaju da je svaki od njih važan i svaki je bio spreman u svakom trenutku. Maltene nema nijednog treninga na koji je netko došao nespreman. Svi su zapinjali, od treninga do utakmica, a rezultat je takav kakav jeste”, dodao je Jakirović.

Video: Na plus 12 ispred Tuzle

Ovakav Zrinjski na prvi pogled nema slabe točke, uostalom Jakirovićeva momčad ima najbolju obranu (8 primljenih golova) i najbolji napad (42 postignuta). No, šef struke Plemića i prije je ponavljao kako se na zimu planira pojačati, a od plana ne odustaje ni sada. Ako njega pitate gdje su potrebna pojačanja, to je u svim linijama.

“Nećemo dovoditi s brda ili s dola. Imamo tri, četiri ciljana pojačanja i ako uspijemo to ostvariti dodatno ćemo podignuti kvalitetu. Moja je želja da u svakoj liniji dovedemo po jedno pojačanje, ali novog napadača dovest ćemo svakako”.

Stručni stožer, članovi uprave i igrači imali su u subotu zajednički ručak i onda se razišli svatko na svoju stranu. Ponovno će se okupiti 17. siječnja, kada kreću šestotjedne pripreme za nastavak ove sezone u kojoj bi Zrinjski mogao osigurati naslov još tijekom prvih proljetnih mjeseci, jer dok se Plemići trude rušiti rekorde, konkurencija kao da se trudi što više izgubiti.

“Po meni je glavna konkurencija ona najbliža, a to je Tuzla City. No, kada vidim prva tri, četiri kola u 2022. godini, svi naši konkurenti međusobno se sastaju i naš cilj je da odmah od početka još više zapnemo i da se još više odlijepimo”, zaključio je Jakirović za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close