Uprava nezadovoljna

Argentinac ipak ne ostaje u Gabeli

U dvije odigrane utakmice na Ankovićevom Memorijalu Juan Manuel Saez je pokazao dosta južnoameričke agresivnosti i prgavosti, dobio dva žuta kartona u prijateljskim susretima, a u klubu iz Gabele su na kraju ipak odlučili da nije igrač za njih.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2019. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije nekoliko treninga s GOŠK-om trener Mato Neretljak je za Juana Manuela Saeza rekao da je jako zanimljiv igrač, ljevak, a Argentinac pristigao u Gabelu prošlog tjedna je s puno ambicije pristupio svojim obvezama u premijerligašu.

Ofanzivni veznjak, Saez je rođen 30. listopada 1993. godine u Buenos Airesu, osim argentinskog, ima i talijansko državljanstvo, a tamo je prošao nekoliko klubova kao omladinac, Vilo (Vicente Lopez), trećeligaša Atlantu i prvoligaša San Lorenzo (Almagro) gdje je nastupao za juniore. Sve su to klubovi iz Buenos Airesa koji je napustio ljeta 2016. za angažmanom u španjolski Oviedo.

''Tamo sam prvi put igrao za seniorski tim, ali za B tim koji je nastupao u Trećoj španjolskoj ligi. Međutim dogodila mi se ozljeda lakta i to nije bila dobra godina za mene. Naučio sam puno jer je to veliki klub, međutim nisam imao sreće da igram više zbog ozljede'', ispričao je za Dnevni list na dobrom engleskom Juan Manuel Saez.

Sljedeća europska stanica je bila Hrvatska, ali na početku i vrlo loše iskustvo.

''Došao sam s menadžerom i obećanjima koja su bila daleko od pravog stanja. Ništa nije bilo kako je on predstavio. Onda sam trebao klub koji će mi barem dati mjesto gdje ću živjeti i hraniti se kako bih počeo od nule. To je bila Zelina gdje sam mogao krenuti sasvim od početka, što je tad bilo odlično za mene. Trenirao sam sve vrijeme s klubom popodne, a svako jutro individualno. To mi je dosta pomoglo da rastem kao igrač čak iako je to četvrta liga'', pojasnio je Saez.

Godinu i pol dana je nastupao u hrvatskom četvrtoligašu, a onda je došla njegova prilika.

''Igrali smo protiv Dinama u Kupu (poraz od 4:0, op.a.), odigrao sam dobru utakmicu, a poslije toga sam imao nekoliko telefonskih poziva od menadžera koji su me pitali jesam li zainteresiran doći u Gabelu. Iznijeli su još nekoliko opcija, ali sam smatrao da je igranje za tim iz prve lige jedne zemlje dobra šansa za mene pa sam izabrao doći ovdje. Vidjet ćemo šta će biti, a ja ću sigurno dati najbolje od sebe. Da ne mislim da mogu doprinijeti ekipi, sigurno ne bih ni došao'', najavio je Argentinac.

Saez je rekao da ne zna puno o nogometu u BiH, jedino… ''Znam za Edina Džeku! I da je u Premijer ligi 12 klubova''.

U dvije odigrane utakmice na Ankovićevom Memorijalu Juan Manuel Saez je pokazao dosta južnoameričke agresivnosti i prgavosti, dobio dva žuta kartona u prijateljskim susretima, a u klubu iz Gabele su na kraju ipak odlučili da nije igrač za njih.

Kopirati
Drag cursor here to close