Aguero - Shearer 11:11

Argentinac dostigao legendarnog napadača

Alan je bio usamljen poprilično dugo na vrhu, od 19. rujna 1999. godine kada je posljednji put postigao tri gola i to kontra Sheffield Wednesdaya u visokoj pobjedi Newcastlea 8:0.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2019. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Sergio Aguero zabio gol iz jedanaesterca u 56. minuti dvoboja protiv Chelseaja, postalo je jasno, Argentinac je dostigao legendarnog Alana Shearera nekadašnjeg napadača Southamptona, Blackburn Roversa, Newcastlea, reprezentacije Engleske.

Sada su obojica na vrhu jer su po jedanaest puta stigli do hat-trick u Premiershipu. Službeno se računa razdoblje od 1992. godine. 

Alan je bio usamljen poprilično dugo na vrhu, od 19. rujna 1999. godine kada je posljednji put postigao tri gola i to kontra Sheffield Wednesdaya u visokoj pobjedi Newcastlea 8:0. Posljednji je stigao šest godina nakon što je kao igrač Blackburna osigurao bod svojoj ekipi u remiju 3:3 protiv tada jakog Leedsa 1993. godine.

 
Zanimljivo, Shearer je samo dva hat-tricka ostvario kao igrač Newcastlea. Jedan u susretu s Leicesterom, 2. veljače, 1997. godine, te posljednji gore navedeni.

Sergio Aguero je počeo svoju "priču" još 10. rujna 2011. godine, kada je sam pobijedio Wigan (3:0). Slijedili su Tottenham naredne godine, pa su onda žrtve bili Queens Park Rangers i Newcastle. Ukupno, na Aguerovom "spisku" se nalazi devet klubova, s tim da je dva hat tricka ponovio protiv Newcastlea i Chelseaja. Shearer se to napravio samo protiv West Hama.
 
 
Od igrača koji su aktivni, ovaj rekord bi mogao dostići i eventualni novi postaviti, Harry Kane koji je trenutačno na diobi četvrtog mjesta, ima tri hat tricka manje od Aguera i Shearera.
Kopirati
Drag cursor here to close