Copa America

Argentina - Čile 2:1: Messi pocrvenio, Argentinci treći nakon 30 godina

Nakon velike borbe u najbizarnijoj utakmici prvenstva Argentina je osvojila broncu prvi put nakon 30 godina.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2019. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentina je pobijedila Čile 2:1 i osvojila treće mjesto na ovogodišnjoj Copa Americi. Bio je to vreli južnoamerički klasik u Sao Paulu, gdje su pala tri gola, dva crvena i sedam žutih kartona, uz niz oštrih startova i konstantnih protesta prema paragvajskom sucu Mariju Diazu, koji je uklopio u ludilo u pojedinim trenucima na travnjaku.

Nakon velike borbe u najbizarnijoj utakmici prvenstva Argentina je osvojila broncu prvi put nakon 30 godina.

Prvo je Leo Messi u 12. minuti dobio prekršaj iako je Erick Pulgar najprije startao na loptu, a potom ga srušio. Diaz je dosudio prekršaj na sredini, a kapetan Argentine iskoristio proteste protivnika i gužvu te lukavo na brzinu lansirao Sergija Aguera koji je pobjegao odbrani  i izašao u zicer s desne strane, lako obišao istrčalog golmana Gabriela Ariasa i zabio za vodstvo.

Nova nevolja za Čileance stigla je pet minuta kasnije kad je igru zbog ozljede napustio skupocjeni napadač Manchester Uniteda Alexis Sanchez.

Deset minuta kasnije od prvog gola na semaforu je pisalo 2:0, a opet su se radovali argentinski navijači. Giovani Lo Celso je proigrao Paula Dybalu, a on u primanju sjajno pobjegao uspavanoj čileanskoj obrani, prebacio istrčalog golmana za najavu pobjede i mini osvetu za dva prethodno izgubljena finala.

S obzirom na to kako su se igrači obje momčadi ponašali bilo je pitanje minute kad će se dogoditi isključenje, a u 36. minuti dogodila su se dva i to direktna. Lionel Messi i Gary Medel su isključeni nakon sukoba pokraj gol-aut linije. Prvo je Medel zagradio loptu od Messija, koji ga je udario ili gurnuo s leđa. Nakon toga se Čileanac zaletio i glavom pokušavao udariti i gurati kapetana Argentine, koji nije pokazivao otpor. Nakon cijelog cirkusa obojica su završila u svlačionici.

Zanimljivo, Messiju je to bio tek drugi žuti karton u reprezentaciji. Prvi je dobio na svom debiju 17. kolovoza 2005. protiv Mađarske, dok u Barceloni nikad u karijeri nije bio isključen.

Drugu prinudnu izmjenu Čile je morao izvršiti jer se na ozljedu požalio i branič Gonzalo Jara u 47. minuti, a Argentina za tri minute u igri deset na devet propustila zabiti za 3:1 zahvaljujući sjajnim obranama golmana Ariasa.

S druge strane, Čile se neočekivano vratio u utakmicu u 58. minuti kada je Arturo Vidal smanjio iz penala, koji je sudac Maria Diaz dosudio s nekoliko minuta zakašnjenja nakon konzultiranja VAR-a. German Pezzella je srušio Charlesa Aranguiza na rubu šesnaesterca, a kontakt je bio praktički na samoj liniji, što je Paragvajac i vidio na usporenoj snimci.

Do kraja se Čile otvorio, pokušao stići do izjednačenje, a sve što je mogao jeste primiti poneki gol ali nije zahvaljujući Agueru, koji nije uspio realizirati dva zicer i dotući rivala. Bilo kako bilo, Gaučosi su bez Messija stigli do trećeg mjesta, na koje su čekali od 1989. godine.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Argentina ostvarila 21 pobjedu, uz sedam remija protiv Čilea na Copa Americi, bez ijednog poraza u regularnom dijelu utakmice. Međutim, izgubila je od istog protivnika dva finala 2015. u Čileu i 2016. u SAD-u i to poslije penala.

Finale Copa Amerike u nedjelju od 22 sata igraju Brazil i Peru.

Kopirati
Drag cursor here to close