Zaboravljeni talenti

Ante Rebić: Ja sam u Eintrachtu sve izgubio!

Tek sad je uspio spojiti dvoje sezone u Eintrachtu, a čini se da bi u ovome klubu mogao ponovno uhvatiti kontinuitet i unaprijediti svoju pomalo stagnirajuću karijeru
Sport / Nogomet | 14. 10. 2017. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda Eintrachta iz Frankfurta, raniji hrvatski reprezentativac Ante Rebić, bio je prije koju godinu dečko koji puno obećava. Zbog probojnosti, driblinga i činjenice da predstavlja stalnu opasnost za protivnički gol, Niko Kovač ga je promovirao u nacionalnoj vrsti, vodio ga kao džokera na Svjetsko prvenstvo u Brazil - činilo se, pred njim je karijera jednog Bokšića, Mandžukića, Perišića...

Međutim, činjenica da je 24-godišnji nogometaš od 2013. godine igrao za pet različitih klubova, ukazuje na to da Rebić nije posve prilagodljiv u sredinama u koje je dolazio.

Tek sad je uspio spojiti dvoje sezone u Eintrachtu, a čini se da bi u ovome klubu mogao ponovno uhvatiti kontinuitet i unaprijediti svoju pomalo stagnirajuću karijeru iz prethodnih godina.

Međutim, sama činjenica da ga je Eintracht ljetos, nakon posudbe, vratio u Fiorentinu, da bi ga ove jeseni opet uzeo u svoj kadar, gotovo da je za Rebića značila potpuno novi početak u Frankfurtu.

Ovu je sezonu puno bolje započeo od prethodne. Gledano za isti broj odigranih kola, do sada je postigao dva zgoditka, dok je prošle godine kod njega u toj rubrici stajala ništica. Pravi manje prekršaja i dobio je tek jedan žuti karton (prošle sezone četiri u istome razdoblju).

Njegovi su driblinzi ove sezone još važniji nego prethodne, jer momčad Eintrachta još uvijek ne funkcionira tako dobro, piše Bild.

Pet puta se našao u startnih jedanaest, a iako je prošlo prvenstvo proveo u istome klubu, čini se kao da igra u novoj ekipi, te se ponovno morao prilagođavati sustavu igre i suigračima. Naime, čak je jedanaest novih igrača u odnosu na sezonu 2016/2017.

"Sve sam izgubio! U mome apartmanu sada stanuje Luka Jović. Kevin Boateng mi je uzeo broj s dresa, Sébastien Haller koristi moju kabinu u svlačionici, Willems sjedi na mome sjedalu u klupskome autobusu, ja sam bez doma - može se reći. Ali, šalu na stranu, opet sam sve pronašao za sebe, dobio ono što mi treba. Ranije sam stanovao u zapadnome dijelu, a sad imam stan preko rijeke Sachsenhausenu“, priča raspoloženi Ante Rebić.

Namjera mu je i želja ovdje dulje ostati, kako bi ponovno postigao onu razinu igre koja će mu donijeti mirnije dane.

"Bilo mi je 19 godina kad sam otišao iz Hrvatske. Bio sam u velikim ligama, talijanskoj i njemačkoj, a za mladog igrača je uvijek teško snaći se nakon tako nagle promjene", kaže Rebić.

Njegovi dosadašnji klubovi u kojima je od odlaska u inozemstvo igrao bili su Fiorentina, Verona, Leipzig i Eintracht.

Bild piše kako ga je „Večernji List“ nazvao ''lošim dečkom".

"Stvarno? Ja sam loš momak? Najgore što sam u Frankfurtu uradio bilo je da sam jednom preskočio nastavu njemačkog jezika. Za to sam od trenera Kovača dobio žuti karton".

Ipak, jedino što se sa sigurnošću može tvrditi je činjenica da Rebić nije postao velika zvijezda, što su mnogi prije pet godina predviđali. Međutim, svjestan je kako mu se sada ukazala prilika za veliku promjenu u svojoj igračkoj karijeri.

"Bundesliga mi odgovara. Ovdje sam se pronašao. Ove je godine liga još ujednačenija, bit će teže svima, a tako i meni. Mnogo klubova igra na visokom nivou. Svaki je bod teško dobiti. Ali, istodobno možeš i svakoga pobijediti. Mi smo trenutačno tri boda udaljeni od mjesta koje znači razigravanje za opstanak u ligi, ali i dva boda od mjesta koje vodi u Euroligu", govori Rebić.

Ono što ga žalosti iz prošle sezone je izgubljeno finale njemačkog kupa.

"Još uvijek sam žalostan zbog toga. Mislim da smo mogli osvojiti Kup. Bilo je to zaista moguće u utakmici protiv Dortmunda. Dogodilo se prvi put da sam plakao nakon završetka utakmice. Obično ne pokazujem emocije na terenu, osim ako sam razljućen... ali ono u Berlinu bilo je uistinu teško za mene", opisuje Rebić svoj doživljaj nastupa u prvom velikom finalu u karijeri, koje je nažalost sa svojim timom izgubio.

Kopirati
Drag cursor here to close