Lutanja velikog talenta

Ante Ćorić odlazi na novu posudbu: 'Imam jako dobar osjećaj'

Ćorić je rođen 14. travnja 1997. godine u Zagrebu, a dosad je igrao za Dinamo Zagreb (102 utakmice, 15 pogodaka), Romu (2 nastupa) i španjolskog drugoligaša Almeriju (posudba, 16 utakmica).
Sport / Nogomet | 02. 10. 2020. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: VVV Venlo / Ante Ćorić ima novi klub

Nizozemski prvoligaš VVV-Venlo doveo je iz Rome na posudbu do konca sezone s pravom otkupa ugovora hrvatskog veznjaka Antu Ćorića.

Ćorić se jedno vrijeme povezivao s grčkim AEK-om, ali izgleda kako je poziv iz Eredivizije ipak za njega bio primamljiviji.

Nekadašnji veznjak Dinama vratio se u Romu ovog ljeta kada mu je istekla posudba u Almeriji.

“Bilo je puno interesa od različitih klubova, ali na koncu sam se odlučio za VVV-Venlo. Imamo jako dobar osjećaj oko prelaska u ovaj klub i Eredivisie. Kontakti s klubom su od samog početka bili jako dobri. Trener i uprava su me uvjerili da me zbilja žele. To mi daje samopouzdanje”, rekao je Ćorić za klupsku web stranicu.

VVV-Venlo je u prva tri kola nove sezone nizozemskog prvenstva upisao po jednu pobjedu, remi i poraz te se trenutno nalazi na devetom mjestu ljestvice, a od Ćorića se očekuje da se brzo nametne i postane standardni prvotimac u jakoj ligi kao što je Nizozemska.

Ante Ćorić, svojedobno je proglašavan jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa, kojem su prognozirali da će s Alenom Halilovićem naslijediti Modrića i Rakitića, ali izgubio se s radara nakon preranog odlaska u inozemstvo.

Kao i Halilović, uglavnom igra na posudbama u klubovima koji nemaju prepoznatljiv stil pa ni rejting, ali i dalje ima šansi za spas karijere.

Ćorić je rođen 14. travnja 1997. godine u Zagrebu, a dosad je igrao za Dinamo Zagreb (102 utakmice, 15 pogodaka), Romu (2 nastupa) i španjolskog drugoligaša Almeriju (posudba, 16 utakmica).

Za hrvatsku nacionalnu vrstu debitirao je u svibnju 2016. protiv Moldavije, a s Vatrenima je išao i na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Prelazak iz juniorske u seniorsku karijeru zasad mu ne ide onako kako se očekivalo i priželjkivalo.

Kopirati
Drag cursor here to close