Čitatelji Marce

Anketa španjolske Marce: Barcelona ima najbolji tim u Europi

Momčad koju vodi trener Ernesto Valverde i prošle je sezone pokazala nadmoć u Španjolskoj, a u Europi je samo jednom upala u crnu rupu, na utakmici protiv Rome, te je tako ostala bez trostruke krune.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2018. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski sportski portal MARCA proveo je anketu među svojim čitateljima o tome koju europsku nogometnu momčad smatraju najboljom, odnosno koji tim ima najviše šansi za osvajanje Lige prvaka.

Poznato je da je Real Madrid vladao ovim natjecanjem u zadnje tri godine, ali odlaskom Cristiana Ronalda i Zinedinea Zidanea u Kraljevskom klubu započinje nova era. Čitatelji Marce više nisu uvjereni da je Real i dalje glavni favorit u Europi.

Čak 40 posto od 91.099 sudionika anketa smatra kako FC Barcelona ima najbolju momčad u ovome trenutku. Momčad koju vodi trener Ernesto Valverde i prošle je sezone pokazala nadmoć u Španjolskoj, a u Europi je samo jednom upala u crnu rupu, na utakmici protiv Rome, te je tako ostala bez trostruke krune. S najnovijim pojačanjima Barcelona izgleda još kompaktnije. Otud i povjerenje u Katalonce od strane tolikog broj sudionika ankete. Prvih jedanaest Barce: Ter Stegen, S. Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Coutinho, Suarez, Messi i Dembele.

Da će Real Madrid opet biti najbolji u Europi vjeruje 22 posto anketiranih. Aktualni prvak Europe nije se pojačao, a već na startu sezone, u utakmici Superkupa Europe, proveo se kao bos po trnju, jer ih je Atletico pobijedio rezultatom 4:2. Pod vodstvom Zidanea Real nikad nije primio četiri gola na jednoj utakmici, a već na prvom službenom nastupu Julen Lopetegui probio je taj 'zvučni zid'.

Pošto su čitatelji španjolskog sportskog lista naklonjeni domaćim momčadima, na treće su mjesto svrstali Atletico Madrid, koji je u anketi osvojio jedanaest posto glasova. Momčad Diega Simeonea uspjela je zadržati svoju najveću zvijezdu, Antoinea Griezmanna, a pojačanja kao što su Lemar, Rodri i Kalinić, čine Atletico još konkurentnijim.

Prošlogodišnjem finalistu, torinskom Juventusu, čitatelji Marce daju samo osam posto šansi da postane prvakom Europe, koliko je dobio i PSG, a ponajmanje engleskim klubovima, jer samo šest posto anketiranih smatra da šanse za europski naslov ima Manchester City, dok je ovogodišnji finalist Liverpool osovjio četiri posto glasova, a FC Bayern samo jedan posto.

Osvrnemo li se primjerice na Juventus, vidimo da se Staroj dami nije priključio samo Cristiano Ronaldo, nego se vratio i Bonucci, a obranu će pojačati i Cancelo. Stigao je i veznjak Emre Can iz Liverpoola, dok su Pjanić i Dybala ostali u klubu, jednako kao i Mandžukić. Od značajnijih imena otišao je samo Gonzalo Higuain.

PSG je uspio zadržati glavne zvijezde (Neymar, Mbappe i Cavani), a imaju i novog trenera (Thomas Tuchel). Pridružio im se i legendarni vratar Bufffon.

Manchester City ima samo jedno značajnije pojačanje (Mahrez), ali je njihov tim ionako prepun odličnih igrača na svim pozicijama.

Liverpool se pojačao u veznome redu (Keita i Fabinho), a odličan posao napravili su i dovođenjem vrhunskog vratara (Alisson).

FC Bayern je sačuvao Lewandowskog, doveo Goretzku i vratio Gnabryja iz Hoffenheima. Tu je i novi trener u liku Nike Kovača, koji kaže kako će od svoga tima tražiti da utakmicama pristupaju kao Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Kratko i jasno rečeno, a sve kazano.

Kopirati
Drag cursor here to close