Najbolji igrač HNL-a

Andrijašević: Dinamo i Hajduk mi nikada nisu dali priliku

Sport / Nogomet | 19. 12. 2016. u 18:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veznjak Rijeke Franko Andrijašević (25) proglašen je najboljim nogometašem hrvatske Prve lige u 2016. godini u anketi tportala Kapetani biraju.

Zanimljivo, već četvrtu godinu uzastopno u anketi pobjeđuje igrač Rijeke. Prije Andrijaševića slavili su Marin Tomasov, Andrej Kramarić i Leon Benko. Posljednji igrač Dinama, koji je osvojio 11 uzastopnih titula, bio je Sammir 2010. godine.

Andrijašević je nagradu za najboljeg igrača Prvog HNL-a dobio isti dan kada ga je izbornik Ante Čačić uvrstio među putnike u Kinu na prijateljski turnir u Nanningu na kojem će, uz Hrvatsku, sudjelovati Čile, Island i domaća reprezentacija Kine, piše HRT.

“Velika je čast igrati za reprezentaciju, nema većeg od toga. Ako dobijem poziv za Kinu bit ću presretan”, kazao je Franko Andrijašević koji je karijeru započeo u Hajduk, a potom je igrao za Dinamo i Lokomotivu, da bi na početku ove sezone preselio na Rujevicu.

“Očito je tako moralo biti. Sada se odlično osjećam, sretan sam i zadovoljan u Rijeci.”

Andrijašević je ove jeseni zabio osam golova i treći je strijelac HNL-a iza Soudanija i Jakova Puljića iz Intera koji su zabili po deset golova.

“Drago mi je zbog toga, ali uvijek sam prvo podređen kolektivu. Tako razmišljam oduvijek i ovi rezultati su zasluga svih nas”, dodao je.

Rijeka na zimsku pauzu odlazi kao lider prvenstva sa šest bodova više od drugoplasiranog Dinama. Koliko je Rijeka blizu naslovu prvaka?

“Idemo iz utakmice u utakmicu, svi želimo taj naslov. Međutim, sada se svi želimo prvo odmoriti u krugu svojih obitelji, pa onda u proljeće krećemo u borbu za naslov.”

Je li vam žao što nikada niste dobili ozbiljnu priliku u Dinamu?

“Iskreno, žao mi je i Dinama i Hajduka, tamo mi nisu dali priliku kakvu sam tražio, a mislim i zaslužio. No, čelnici Hajduka i Dinama tako su procijenili. Rijeka mi je dala priliku, a pokušavam im to vratiti na najbolji mogući način”, poručio je Andrijašević.

Kopirati
Drag cursor here to close