Ego

Ancelotti otkrio da ga je Bale otjerao iz Reala

''Bale je trebao dodati Karimu Benzemi, koji bi postigao gol jer je bio pred praznim golom, ali je umjesto toga šutirao. Izvadio sam Balea iz igre i nastupio je kaos.''
Sport / Nogomet | 23. 02. 2019. u 16:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlo Ancelotti, aktualni trener Napolija otkrio je za talijanske medije da je Real Madrid napustio zbog svađe s predsjednikom Florentinom Perezom oko egoističkog stava Garetha Balea.

Ancelotti smatra da Napoli ove sezone ne postiže dovoljno golova zbog nesebičnosti i smatra da u tome ne treba ići predaleko.

''Nesebičnost u ekipi je važna, jer ako postoji nešto što me izluđuje, onda su to ljudi koji su egoistični u određenim trenucima utakmice. Ti momenti kada igrač zaista treba dodati loptu, a to ne uradi. Zbog toga sam platio u svojoj karijeri'', kazao je 59-godišnji Ancelotti za Il Napolista.

''Razlog zbog kojeg je Perez eksplodirao u Madridu bila je moja zamjena Balea protiv Valencije. Bale je trebao dodati Karimu Benzemi, koji bi postigao gol jer je bio pred praznim golom, ali je umjesto toga šutirao. Izvadio sam Balea iz igre i nastupio je kaos. Možda je pretjerana nesebičnost, također, ograničenje kod napadača, jer mu je potrebno malo egoizma, ali ne pretjerano. Ovo što ću reći zvuči loše, ali kada bi Napoli u napadu bio malo egoističniji možda bi smo imali koristi od toga'', rekao je.

Ancelotti je nakon sjajne igračke karijere, postao još bolji trener. Između ostalog osvojio je tri Lige prvaka, dvije sa Milanom i jednu s Realom i bio nacionalni prvak Njemačke, Italije, Engleske i Francuske.

U trenerskoj karijeri vodio je Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern i sada Napoli.

 

Kopirati
Drag cursor here to close