London

Ancelotti bi trebao preuzeti Everton i postati jedan od najplaćenijih trenera

Sport / Nogomet | 19. 12. 2019. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trofejni talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti (60) trebao bi postati novi trener Evertona, s kojim će potpisati ugovor na tri i pol godine, objavili su u četvrtak britanski mediji. Ancelotti bi trebao postati jedan od najplaćenijih nogometnih trenera, s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura.

 Na klupi Evertona će debitirati 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a u stručnom stožeru će zadržati Duncana Fergusona, koji je bio privremeni trener nakon otkaza Marcu Silvi. Klub sa Goodison Parka ovog je ljeta puno potrošio na igračka pojačanja, ali izostali su očekivani rezultati. Nakon 17 kola Premier lige Everton je na 16. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja.

 Britanski mediji navode da je većinski vlasnik Evertona Farhad Moshiri uvjerio Ancelottija da klub ima velike ambicije te da će imati dovoljno novca na raspolaganju za igračka pojačanja. Moshiri je vlasnik Evertona od 2016. godine i na klupi su se promijenila četvorica trenera, Roberto Martinez, Ronald Koeman, Sam Allardyce i Marco Silva, prenosi Hina. 

 Ancelotti je najzvučnije trenersko ime otkad je Moshiri vlasnik kluba. Tri puta je osvajao Ligu prvaka, dva puta sa AC Milanom i jednom sa Real Madridom. Trenersku karijeru počeo je u Reggiani, a potom je vodio Parmu, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern i Napoli. Iz Napolija je otišao prije devet dana jer se sukobio s predsjednikom kluba Aureliom de Laurentiisom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close