BiH-Grčka

Anastasiadis: Zadovoljan sam bodom, ali smo trebali pobijediti

Mi smo trebali pobijediti!
Sport / Nogomet | 27. 03. 2019. u 07:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki izbornik Angelos Anastasiadis, koji se obratio novinarima nakon bh. izbornika Roberta Prosinečkog, bio je samouvjeren u ocjeni da je njegov tim večeras zaslužio možda i više od jednog boda te rezultata 2:2 protiv Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u 2. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. 

-Mi smo trebali pobijediti! Osim ako sam ja bio na nekom drugom stadionu - kazao je Anastasiadis, koji je dodao kako su znali da je bh. tim dobar iz prekida te da su upravo tako primili oba gola, što je za njega bilo vrlo razočaravajuće. 

- Posebno je bio čudan drugi gol. Nakon toliko godina kao trener, vidio sam da se za slobodni udarac nije postavio živi zid. Plus, moji su igrači trebali znati ko izvodi slobodan udarac, odnosno da je to Pjanić - kazao je Anastasiadis, koji je istakao kako je, ipak, zadovoljan bodom iz Zenice. 

- Ne bi, s moje strane, bilo pošteno da kažem da nisam zadovoljan s jednim bodom. Jer, igrali smo protiv velikog tima - kazao je Anastasiadis te je napomenuo kako ne voli pasivan nogomet i da je tako pokušao igrati od početka. 

- Koliko ste primijetili, nakon prvih 25 minuta, imali smo posjed lopte i stvarali smo prilike. Ja želim da igramo napadački, zbog toga sam bio jako razočaran na koji smo način počeli utakmicu - kazao je Anastasiadis, koji je dodao da voli da lopta kreće od golmana. 

Način na koji su osvojili bod, kaže grčki selektor, daje im dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja te da vjeruje u mlade igrače koje je selektirao. 

Čestitao je svojim igračima što su u užarenoj atmosferi, koju su stvorili domaći navijači na Bilinom Polju, vratili nakon negativnog rezultata. Čestitao je i bh. navijačima. 

- Siguran sam da će se BiH do kraja boriti za plasman na Euro. BiH ima super tim, s kojim mogu da pobijede bilo koga - kazao je za kraj Anastasiadis.

Kopirati
Drag cursor here to close