The Friedkin Group

Amerikanac Dan kupio jedan od najpopularnijih nogometnih klubova u Italiji

U priopćenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s The Friedkin Gruop oko prodaje, a transakcija bi trebala iznositi 591 milijuna eura, što je oko 700 milijuna dolara
Sport / Nogomet | 06. 08. 2020. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni klub Roma prodan je američkom poslovnom konzorciju Friedkin Group za 591 milijuna eura (oko 700 milijuna dolara)

U priopćenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s The Friedkin Gruop oko prodaje, a transakcija bi trebala iznositi 591 milijuna eura.

"Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor s The Friedkin Group o prodaji AS Roma", rekao je predsjednik talijanskog kluba Jim Pallotta. 

Pallotta je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima."Svi iz Friedkin grupe smo sretni što smo poduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma", rekao je predsjednik Uprave The Friedkin Group Dan Friedkin.

Friedkin grupa je privatni poslovni i investicijski konzorcij sa sjedištem u Houstonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih neovisnih Toyota distributera. Grupa također ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbes, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Jedan od popularnih nogometnih klubova u Europi Roma je tri puta osvajala titulu talijanske Serie A 1942., 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova talijanskog kupa, posljednji 2008.

Kopirati
Drag cursor here to close