Idu u 'posebno selo'

Američke nogometašice prve se vraćaju na terene

Najveći broj utakmica igrat će se na stadionu Zions Bank u Herrimanu, a polufinale i finale na stadionu Rio Tinto u predgrađu Salt Lake Cityja.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2020. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska nacionalna nogometna liga (NWSL) trebala bi postati prva američka liga u ekipnim sportovima koja se vraća nakon pandemije koronavirusa.

Devet ženskih nogometnih klubova će od 27. lipnja do 26. srpnja sudjelovati na turniru "NWSL Challenge Cup", a igrat će se ukupno 25 utakmica i to bez gledatelja, piše Hina.

Najveći broj utakmica igrat će se na stadionu Zions Bank u Herrimanu, a polufinale i finale na stadionu Rio Tinto u predgrađu Salt Lake Cityja.

Svi klubovi će biti smješteni u "posebnom selu", gdje će izolirani morati slijediti propisane mjere sigurnosti i gdje će biti testirani i promatrani. Također, bit će testirani i 48 sati prije polaska u Salt Lake City.

Utah je izabrana za domaćina turnira jer epidemija koronavirusa u toj državi nije bila tako ozbiljna kao u drugim američkim saveznim državama.

"Kako se naša država počinje ponovno otvarati i prilagođavati našoj novoj stvarnosti, uz entuzijastičnu podršku naših igrača, vlasnika kao i naših komercijalnih partnera, oduševljeni smo što se profesionalni nogomet vraća u SAD," kazala je povjerenica NWSL-a Lisa Baird, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close