Šampionke

Američke nogometašice po četvrti put osvojile naslov svjetskih prvakinja

U finalu svjetskog prvenstva nogometašica reprezentacija SAD je u Lyonu pobijedila Nizozemsku sa 2-0
Sport / Nogomet | 07. 07. 2019. u 19:28 Tportal.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu svjetskog prvenstva nogometašica reprezentacija SAD je u Lyonu pobijedila Nizozemsku sa 2-0 obranivši naslov osvojen prije četiri godine u Kanadi.

Golove su zabile Megan Rapinoe iz jedanaesterca u 60. minuti, te Rose Lavelle u 66. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Pobjeda Amerikanki, kojima je to rekordni četvrti naslov svjetskih prvakinja, mogla je biti i uvjerljivija, no nizozemska vratarka Sari van Veenendaal je bila sjajna zasluživši epitet igračice utakmice. Aktualne europske prvakinje su tijekom susreta uputile tek jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Reprezentacija SAD je do prvog mjesta stigla sa sedam pobjeda i razlikom pogodaka 26-3. Amerikanke su slavile i prije četiri godine u Kanadi, 1999. pred svojim navijačima, te na prvom SP-u igranom 1991. u Kini.

Njemačke nogometašice imaju dva zlata, a po jednom su svjetsku titulu osvajale Norvežanke i Japanke.

U susretu za treće mjesto Švedska je u subotu u Nici pobijedila Englesku sa 2-1. 

Svi golovi pali su u prvih pola sata. Za Švedsku su zabili Kosovare Asllani (11) i Sofia Jakobsson (22), dok je Fran Kirby (31) bila strijelac za Englesku.

Šveđankama je to bilo treća bronca na svjetskim prvenstvima (1991, 2011, 2019), a najbolji plasman ostvarile su 2003., kada su bile srebrne. Reprezentacija Engleske je najbolji rezultat ostvarila na prošlom SP-u, kada je bila treća.

Kopirati
Drag cursor here to close