Nakon 9. kola

Alispahić majstorijom srušio Radnik na Grbavici, Široki osvojio bod u Banja Luci

Pobjeda Tuzla Cityja je apsolutno iznenađenje prvenstva te je sada na vrhu prvenstvene ljestvice.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2019. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je u 9. kolu Premijer lige BiH na Grbavici uz dosta muke savladao Radnik iz Bijeljine rezultatom 1:0.

Željezničar je bio taj koji je bio dominantniji tim u prvih 45 minuta. Radnik se odlučio na defenzivu od prve minute, ali svi napadi domaćeg tima nisu pravili previše problema Luki Bilobrku na golu gostiju.

Imao je Željo opasnije napade. Međutim, završnica je izostala, a tek u finišu prvog poluvremena viđena je prva prava šansa pred golom tima iz Bijeljine, no Bilobrk brani udarac Boje, prenosi SportSport.ba.

S druge strane Radnik nije pokazao ništa u fazi napada i nakon prvog dijela su itekako mogli da budu zadovoljni nulom.

Identična slika viđena je i u nastavku meča. Željo je bio aktivniji, pokušavao je da dođe do tog pogotka koji bi načeo rivala, ali se Radnik fantastično branio.

U 61. minuti konačno smo vidjeli jedno pravo uzbuđenje. Sadiković šutira s 20-ak metara, Bilobrk sjajno brani.

Međutim, prvi gol je vrijedilo čekati. Igrala se 65. minuta kada spektakularan gol postiže Mehmed Alispahić za vodstvo Željezničara od 1:0.

Tek nakon primljenog gola Radnik je krenuo malo ofenzivnije. Karić je u 73. minuti pokušao iz teške pozicije da zabije gol, nije uspio, a na drugoj strani novu šansu minut kasnije za domaće propušta Krpić čiji šut odlazi preko gola.

Ramović u 76. minuti ima sjajnu šansu. Nakon dobre kontre iz odlične pozicije šutira preko gola, a zatim isti igrač se ne snalazi pred golom četiri minute kasnije. Zajmović je u finišu također imao šansu da riješi sve dileme oko pobjednika, no iz sjajne pozicije ne pogađa.

Do kraja utakmice Željezničar je sačuvao prednost. Radnik nije ništa pokazao i zasluženo je poražen na Grbavici.



Borac i Široki podijelili su bodove (1:1) u susretu 9. kola Premijer lige BiH. Borac je imao ofenzivu na samom otvaranju meča. Čak su uspjeli i zabiti gol u 11. minuti, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Imao je Borac još dobrih pokušaja. Danilović je u 28. minuti propustio ogromnu priliku da postigne pogodak, no u presudnom trenutku je promašio loptu pred golom gostiju.

Kazna je stigla u 31. minuti. Ćorić je ubacio, Kvesić pored uspavane obrane domaćeg tima pronalazi Bagarića, a ovaj lagano trese mrežu za prednost od 0:1.

Već u narednom napadu novi opasan pokušaj gostiju. Toni Jović je dobro šutirao, lopta odlazi pored gola.

Do kraja prvog dijela domaći u finišu stvaraju još jednu dobru šansu. Pokušao je Vranješ, Zlomislić siguran.

U nastavak Borac također ulazi ofenzivno, a u 49. minuti veliku glupost pravi Stanić koji udara Dujakovića i dobiva crveni karton.

Zatim je Borac imao dvije ogromne šanse. Zlomislić prvo skida fantastičan šut Vranješa, a zatim Jovanović iz nevjerojatne pozicije promašuje prazan gol.

Široki je izuzetno opasan bio iz kontri. Gosti su dva puta prijetili preko Ćorića i Bagarića, ali nije bilo preciznosti.

Novu veliku šansu Borac propušta u 65. minuti. Dobru akciju nije uspio završiti Vujaklija, čiji udarac glavom s pet metara odlazi preko gola Širokog.

Široki je uzvratio u 67. minuti. Obrana je ponovo spavala, Jović je izašao sam pred Lučića, a golman Borca fantastično brani i spašava svoj tim.

Ipak, u 72. minuti se Borcu ofenziva isplatila. Zoran Milutinović je sve napravio sam, Matić je kasnio u bloku i pogodio je za 1:1.

Do kraja utakmice Široki je uspio da sačuva jedan bod. Uzaludni su bili napadi domaćeg tima, jer su se gosti obranili i mogu biti itekako zadovoljni.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close